O rusine capitala

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 05 Aprilie 2016, ora 07:00
5712 citiri
O rusine capitala

Primul trofeu european din istoria voleiului feminin romanesc a fost castigat dupa o balbaiala rusinoasa, in care echipa sustinuta de Primaria Capitalei a fost foarte aproape de a fi "expulzata" din Capitala pe care o reprezinta pentru ca edilii locali n-au fost in stare sa isi tina promisiunea de a construi o noua sala polivalenta.

Echipa feminina de volei a celor de la CSM Bucuresti isi disputa meciurile de pe teren propriu intr-unul din mall-urile bucurestene. Nu, nu este o gluma, complexul comercial avand la subsol o cocheta sala de sport inaugurata in urma cu un an.

In principiu, sala care nu are mai mult de 500 de locuri este suficienta pentru nevoile voleibalistelor. Suprafata de joc este buna, vestiarele sunt in regula, iar tribunele par sa fie suficiente pentru publicul acestui sport.

Problemele au aparut in momentul in care CSM-ul a inceput sa obtina rezultate in Europa, in Cupa Challenge mai exact. Oamenii au devenit si mai interesati de meciurile fetelor, iar micuta sala din mall a devenit neincapatoare.

Calificarea in finala intrecerii continentale i-a pus conducatorii echipei intr-o situatie rusinoasa, aceea de a informa forul continental, Confederatia Europeana de Volei (CEV), ca nu prea au unde sa joace acasa in alta parte decat la mall!

Batrana Sala Polivalenta era ocupata de un meci de handbal, iar Sala Dinamo era inchisa de ISU din cauza buclucasei autorizatii pentru incendii, aceeasi care a tinut lacatul pe portile National Arena aproape jumatate de an.

In cele din urma, CEV a inchis ochii si a oferit o derogare, Bucurestiul bifand astfel o noua "realizare", prima finala europeana gazduita in mall. Alternativa ar fi fost ca CSM Bucuresti sa joace cel mai important meci de acasa din scurta istorie a clubului in alt oras.

Pentru ca sala de la mall este atat de mica, oficialii clubului nici macar n-au pus in vanzare bilete pentru finala, desi interesul exista. Au fost emise doar bilete cu valoare zero si invitatii, acestea fiind impartite "obisnuitilor casei", juniori de la CSM, sponsori etc.

Situatia aceasta mai mult decat penibila ne aduce aminte, daca mai era nevoie, de intarzierea exasperanta a constructiei noii Sali Polivalente din Bucuresti, cea care ar trebui sa completeze complexul sportiv "Lia Manoliu".

In proiect, sala ar fi trebuit sa fie gata inca de anul trecut, iar in 2017 urma sa gazduiasca cel mai important eveniment sportiv din Romania, Campionatele Europene de gimnastica. In realitate, sala exista doar in forma de proiect pentru ca nu s-a sapat nici macar o lopata din fundatie deoarece cei doi constructori interesati se lupta prin tribunale, fiecare blocandu-l pe celalalt.

Primaria Bucuresti priveste cu suspect de multa bunavointa disputa legala dintre cele doua companii, alegand sa nu intervina absolut deloc, desi ea este cea care are de suferit, mai ales la capitolul imagine.

Intre timp, echipa Bucurestiului este nevoita sa dispute o finala continentala la mall, iar o competitie de prima mana, asa cum sunt Campionatele Europene de gimnastica, va avea loc in Polivalenta din Cluj, toate beneficiile, inclusiv de imagine si financiare, mergand in municipiul condus de Emil Boc.

Si mai grav este ca nimanui din Primaria Bucuresti nu pare sa-i pese.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#sala mall Bucuresti, #CSM Bucuresti volei, #CSM Challenge Cup volei, #Sala Polivalenta Bucuresti constructie , #gimnastica