Primele masuri dupa dezastrul de la gimnastica: Se cere aducerea unui antrenor strain

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 17:02
4985 citiri
Primele masuri dupa dezastrul de la gimnastica: Se cere aducerea unui antrenor strain
Foto: Facebook/ Lotul Feminin de Gimnastica al Romaniei

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman solicita o serie de masuri importante dupa dezastrul de la gimnastica, acolo unde echipa feminina a ratat calificarea in finala la Mondialele de la Glasgow si, implicit, calificarea directa la Jocurile Olimpice.

Presedintele COSR, Alin Petrache, i-a transmis o scrisoare deschisa omologului sau de la Federatia Romana de Gimnastica, Adrian Stoica, solicitandu-i acestuia sa ia masuri cat mai repede.

"Manifestandu-ne public ingrijorarea, revenim, solicitandu-va implementarea unor masuri concrete in scopul redresarii parcursului sportiv ramas pana la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, prima premisa a unei evolutii in perspectiva Jocurile Olimpice Tokyo 2020", se arata in document.

In continuare, in comunicatul COSR se precizeaza ca forul condus de Alin Petrache "solicita o analiza a prestatiei antrenorilor si a celorlalti membri ai colectivului tehnic in procesul de pregatire si participare la Campionatul Mondial 2015, identificarea raspunderii fiecarui membru fata de rezultatele obtinute si comunicarea masurilor pe care FRG intelege sa le aplice.

Forul Olimpic recomanda cooptarea domnului Nicolae Forminte, al carui palmares este de notorietate datorita rezultatelor de valoare obtinute in competitii majore, precum si aportul adus la formarea unor sportivi de inalta performanta ai Romaniei, in colectivul de antrenori ai lotului.

Totodata, se propune cooptarea unui antrenor strain, expert in pregatirea pentru aparatul paralele inegale, aspect fata de care COSR isi reconfirma disponibilitatea sustinerii financiare a contractului.

De asemenea, prezentarea unei strategii concrete pe plan sportiv, medical si financiar si, in acest scop, identificarea nevoilor reale in ceea ce priveste includerea in colectivul tehnic a unor specialisti (psiholog, medic, preparator fizic, nutritionist etc). "

Esec istoric pentru gimnastica romaneasca: Am ratat calificarea directa la Jocurile Olimpice

Seful Comitetului Olimpic solicita si precizarea pozitiei antrenorilor Maria Bitang si Octavian Belu in programul de pregatire, calificare si participare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 si anunta ca Federatia de Gimnastica are 10 zile pentru a raspunde.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Romania echipa gimnastica, #Romania gimnastica rezultate, #Romania gimnastica Olimpiada 2016 , #gimnastica
Comentarii