Reactie incredibila a presedintelui FR Gimnastica dupa ratarea calificarii la Jocurile Olimpice: Atata s-au pregatit, atat au lucrat

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 07:10
6565 citiri
Reactie incredibila a presedintelui FR Gimnastica dupa ratarea calificarii la Jocurile Olimpice: Atata s-au pregatit, atat au lucrat
Foto: Facebook/ Federatia Romana de Gimnastica

Presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat, duminica noapte, in privinta ratarii echipei feminine la Jocurile Olimpice, ca "atata s-au pregatit, atat au lucrat", adaugand ca echipa masculina, care a ratat si ea calificarea la Olimpiada, a luptat "extraordinar".

"Nu pot sa dau declaratii acum, trebuie sa-mi limpezesc mintile dupa ce s-a intamplat. Fetele, atata s-au pregatit, atat au lucrat. Au ratat. Baietii, au ratat si ei, dar au luptat extraordinar. Au depasit cu 4 puncte punctajul obtinut la Campionatele Mondiale din 2015, dar sunt foarte tari si ceilalti adversari. Dupa acest turneu preolimpic trebuie sa tragem cu totii invataminte si sa trecem la treaba", a declarat Adrian Stoica, pentru News.ro, seful FRG fiind conducatorul delegatiei Romaniei la turneul preolimpic.

Delegatia Romaniei va reveni in tara in cursul zilei de miercuri.

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei, in componenta Catalina Ponor, Diana Bulimar, Maria Holbura, Anamaria Ocolisan, Silvia Zarzu, Dora Vulcan, a ratat, duminica noapte, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, fiind pe locul 5 dupa primele trei subdiviziuni, in conditiile in care doar primele patru clasate ajung la Olimpiada.

Romania a deschis competitia de duminica si a incheiat cu un punctaj total de 216,569 puncte, cu care ocupa locul 5 dupa primele trei subdiviziuni, in urma Braziliei (226,477), Germaniei (223,997), Australiei (218,428), Elvetiei (218,336) si inaintea Coreei de Sud (202,428).

In conditiile in care doar primele patru clasate obtin calificarea la Jocurile Olimpice din Brazilia, Romania rateaza participarea la Rio. In ultima subdiviziune a turneului preolimpic vor mai evolua Belgia si Franta, iar in urma rezultatelor acestora se va stabili clasamentul final al turneului preolimpic.

In urma ratarii calificarii cu echipa la JO de la Rio si a clasarii pe locurile 5-8 la turneul preolimpic, Romania are dreptul sa trimita la Olimpiada o singura gimnasta, care va fi nominalizata de FRG.

Echipa feminina a Romaniei a participat pentru prima data la Jocurile Olimpice in 1956, la Melbourne, cand a cucerit medalia de bronz. Singura sa neparticipare a fost in 1968, in Mexic, atunci cand nu existau calificari, insa forurile de conducere comuniste de la acea vreme ar fi considerat ca Romania nu poate alinia o echipa de valoare, astfel ca a fost declinata participarea.

Ulterior, echipa feminina a Romaniei a participat la toate editiile JO, iar din 1976 a fost medaliata de fiecare data. Palmaresul medaliilor echipei feminine de gimnastica include trei medalii de aur (la editiile JO din 1984, 2000, 2004), patru medalii de argint (1976, 1980, 1988, 1992) si cinci medalii de bronz (1956, 1960, 1996, 2008 si 2012).

La turneul preolimpic de la Rio a participat si echipa masculina a Romaniei, care s-a clasat pe locul 5, ratand si ea calificarea la JO. Marian Dragulescu este sigur insa de participare, gratie medaliei de argint la sarituri obtinuta la CM din 2015, iar alaturi de el se va afla inca un gimnast, care va fi nominalizat de FRG.

In ultima zi a turneului preolimpic, 18 aprilie, sunt programate finalele pe aparate, la feminin si masculin, in care vor concura primii opt clasati in calificari, dar rezultatele nu conteaza in drumul spre Rio.

Ultima data cand echipa masculina a ratat prezenta la Jocurile Olimpice a fost in 1984. Cea mai buna performanta a echipei masculine tricolore este medalia de bronz la editia din 2004. La JO din 2012, gimnastii tricolori au obtinut calificarea tot in urma turneului preolimpic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Adrian Stoica gimnastica Olimpiada, #echipa gimanstica Romania Jocurile Olimpice, #Romania gimnastica Jocurile Olimpice , #gimnastica