Romania castiga medalia de argint la Campionatele Europene de gimnastica

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 14:05
5291 citiri
Romania castiga medalia de argint la Campionatele Europene de gimnastica

Larisa Iordache a castigat, sambata, medalia de argint in proba feminina de sarituri de la Campionatele Europene de Gimnastica. Este a doua medalie pe care Romania o castiga la Europeanul de la Moscova.

Desi a pornit cu sansa a patra in concurs, Larisa Iordache a avut doua sarituri foarte bune si a reusit sa obtina medalia de argint.

Ea a avut acelasi punctaj ca si olandeza Noel van Klaveren (14.466), astfel ca ambele sportive au primit medalia de argint.

Aurul i-a revenit Giuliei Steingruber din Elvetia, cu un punctaj de 14.750. Marea favorita a probei, rusoaica Maria Paseka, s-a facut de ras cazand la ambele sarituri.

Pentru Romania, aceasta este a doua finala castigata la Europenele de la Moscova, dupa cea obtinuta tot de Larisa Iordache vineri, la individual compus.

Celalalt sportiv din Romania care a concurat sambata, Flavius Koczi, a ratat de putin o medalie in finala de la sol.

Proba a fost castigata de Whitlock si Shatilov (15.333) care au primit amandoi medalia de aur. Argintul nu s-a acordat, in timp ce bronzul i-a revenit italianului Cingolani (14.900). Flavius Koczi a incheiat proba pe locul patru (14.666).

Sanse mari la medalii si duminica

Romania va avea o reprezentare importanta si in finalele pe aparate de duminica. La masculin vor concura Flavius Koczi (sarituri) si Andrei Muntean (paralele), in timp ce la feminin le vom avea pe Larisa Iordache si Diana Bulimar (barna si sol).

Ziare.com a transmis in direct evolutiile sportivilor romani:

13:43 - Romania castiga medalia de argint in finala feminina la sarituri, prin Larisa Iordache, care a obtinut aceeasi nota ca si van Klaveren din Olanda (14.466). Aurul a fost castigat de Steingruber din Elvetia, in timp ce bronzul nu se acorda!

13:42 - Paseka primeste nota 13.499 si incheie pe locul 7!

13:41 - Rusoaica mai cade inca o data si este clar, castigam argintul! Asteptam confirmarea oficiala!

13:40 - Rusoaica Maria Paseka, marea favorita a probei, incearca un exercitiu dificil si cade in fund! Sunt sanse mari ca Romania sa castige argintul!

13:40 - Noel van Klaveren din Olanda are un punctaj de 14.466, la egalitate cu Larisa Iordache. Avem asigurata medalia de bronz!

13:37 - Giulia Steingruber din Elvetia primeste 14.750 si urca pe primul loc. Larisa Iordache ocupa locul doi, mai sunt doua sportive in concurs.

13:34 - Ofir Nezer din Israel are punctajul total 14.166 si ocupa locul doi.

13:30 - Olandeza Chantysha Netteb are media 13.533 si ocupa locul trei.

13:25 - 14.033 a doua nota a Larisei Iordache. Media este 14.466, iar sportiva noastra ocupa primul loc in clasamentul provizoriu.

13:23 - 14.900 pentru prima saritura a Larisei Iordache.

13:21 - Teja Belak din Slovenia primeste 14.166. Urmeaza Larisa Iordache!

13:19 - Tijana Tkalec are un punctaj de 13.183 dupa primele doua sarituri.

13:12 - Incepe finala feminina de la sarituri, unde suntem reprezentati de Larisa Iordache.

13:01 - Romania mai poate castiga o medalie de aur sambata prin Larisa Iordache la sarituri.

12:59 - Finala de la sol masculin este castigata de Whitlock si Shatilov (15.333) care primesc amandoi medalia de aur. Argintul nu se acorda, in timp ce bronzul i-a revenit italianului Cingolani (14.900). Flavius Koczi incheie proba pe locul patru (14.666).

12:59 - Neamtul Matthias Fahrig primeste nota 13.733 si incheie pe locul sapte.

12:53 - Italianul Andrea Cingolani face un exercitiu bun si primeste 14.900. Koczi coboara pe locul patru si Romania rateaza astfel sansa unei medalii. Reamintim ca Flavius Koczi era considerat favoritul probei.

12:50 - Sam Oldham din Marea Britanie primeste nota 14.400 si ocupa locul patru.

12:46 - Jeffrey Wammes din Olanda primeste nota 13.666, cea mai mica din concurs. Koczi ramane pe locul trei.

12:42 - Alexander Shatilov din Israel primeste nota 15.333. Koczi cade pe locul trei!

12:39 - Flavius Koczi primeste nota 14,666. A doua din concurs pana acum.

12:37 - Flavius Koczi isi incheie exercitiul. A avut cateva mici ezitari, evolutia sa a fost sub asteptari.

12:35 - Evolutie slaba pentru rusul David Belyavskiy, care are un punctaj de 14.400. Urmeaza romanul Flavius Koczi!

12:31 - Max Whitlcok din Marea Britanie primeste nota 15.333.

12:28 - A inceput finala in proba masculina la sol. Suntem reprezentati de Flavius Koczi, cel care porneste cu prima sansa la castigarea aurului.

La feminin, Romania este reprezentata de Larisa Iordache (sarituri, barna si sol) si de Diana Bulimar (barna si sol). Sambata o avem in finale doar pe Larisa Iordache la sarituri. Celelalte finale vor avea loc duminica.

La masculin, Romania este reprezentata in finale de Flavius Koczi (sol si sarituri) si de Andrei Muntean (paralele). Sambata ii avem in finale pe Flavius Koczi la sol. Duminica, Koczi va evolua in finala la sarituri, iar Andrei Muntean la paralele.

Romania are cele mai mari sanse pentru castigarea medaliei de aur la barna si sol feminin si la sarituri masculin.

Competitia este televizata de TVR 1.

Larisa Iordache, medalie de argint la Campionatele Europene de gimnastica

Vineri, in prima zi a finalelor, Larisa Iordache a castigat medalia de argint la individual compus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Campionatele Europene gimnastica, #Campionatele Europene gimnastica LIVE, #Campionatele Europene Gimnastica in direct, #Romania Campionatele Europene Gimnastica, #finala gimnastica , #gimnastica