Catalina Ponor cucereste medalia de aur a Europenelor de la Cluj, la barna

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 14:50
16059 citiri
Catalina Ponor cucereste medalia de aur a Europenelor de la Cluj, la barna
Foto: hepta.ro

Catalina Ponor este noua campioana europeana la barna, cucerind asadar a 5-a medalie de aur la acest aparat in istoria Campionatelor Europene, ceea ce nicio alta gimnasta nu a reusit vreodata.

In aceeasi finala de la barna, Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz, cu nota de 13.966. Ponor a castigat cu o nota fantastica, 14.566, in timp ce locul 2 a fost ocupat de olandeza Torsdottir, cu 14.066.

Avem asadar 3 medalii dupa aceasta zi de concurs, dupa ce tot duminica, Marian Dragulescu a luat argintul la sarituri.

Este al 8-lea titlu european pentru Ponor, care face istorie in gimnastica romaneasca la 30 de ani, pe care ii va implini pe 30 august anul curent.

Larisa Iordache a avut prima nota in calificari la barna, dar in concursul final a avut o aterizare gresita.

Desfasurarea finalelor:

14.46: 13.133 pentru Kovacs, avem aur prin Ponor, bronz prin Iordache, ce finala minunata!!

14.43: Boyer din Franta ia 12.966, asteptam acum ultima evolutie cu sufletul la gura.

14.40: Sportiva din Franta cade de pe aparat, mai avem de asteptat acum o singura nota care o poate detrona pe Ponor. Sa nu uitam ca si Larisa are medalie acum, bronz momentan. Ultima evolutie o are Sofia Kovacs din Ungaria.

14.38: Ce nota uriasa!!! 14.566 Catalina Ponor, care izbucneste in lacrimi de fericire, cu steagul Romaniei in brate. Nu poate fi alta decat o medalie de aur. Mai asteptam insa, pentru ca mai avem 2 evolutii.

14.36: Exercitiu exceptional facut de Ponor la barna! Singura problema ar fi 2 mici pasi facuti la aterizare. Dar pana si Nadia Comaneci, filmata imediat dupa exercitiu, a spus ca este clar prima. Asteptam nota!

14.33: 14.066 ia olandeza, un punctaj corect, Larisa cade pe 2, insa acum o vedem pe Catalina Ponor.

14.30: 13.433 ia Fragapane, ramane Larisa prima sportiva. Vine din nou o olandeza pe podium, Torsdottir.

14.26: Claudia Fragapane ia 12.533, o nota foarte mica. Din nou o britanica acum pe barma, Ellie Downie, si ea o foarte buna concurenta. A luat 3 medalii pana acum la Cluj!

14.23: A cazut Fragapane, care era o concurenta serioasa pentru Larisa, va ramane prima romanca.

14.22: 13.966 Iordache, a costat-o foarte mult acea aterizare foarte ezitanta. Momentan e prima oricum. Fragapane din Marea Britanie lucreaza acum!

14.21: Larisa a ratat aterizarea, facand multi pasi in spate, va primi ceva zecimi penalizare aici. Integralul insa a fost facut bine, cu foarte mici ezitari. Asteptam nota!

14.18: Campioana olimpica, Sane Wevers din Olanda primeste 13.341. Incepe Larisa Iordache!!

14.15: Prima sportiva, Tabea Alt din Germania obtine 10.966, dupa mai multe ratari.

14.11: Nu avem timp sa ne tragem sufletul, incepe acum finala de la barna, cu Ponor si Iordache pe lista de start!

Marian Dragulescu obtine inca o medalie la Campionatele Europene

14.06: 14.733, Dragulescu are medalie de argint, ce performanta la aproape 37 de ani!!!

14.05: A sarit aproape perfect Dragulescu, poate fi o saritura de medalie de aur, oricum va fi medalie, asteptam cu mari emotii nota!!!

14.04: 14.666 primeste prima nota sportivul de la Steaua.

14.02: A sarit bine Dragulescu, saritura care ii poarta si numele, a avut un mic pas la aterizare, 3-4 zecimi de penalizare va avea pentru el. Sa vedem prima nota.

14.00: Oleg Verniaiev primeste 14.649 si are a doua nota din concurs. Urmeaza Marian Dragulescu!!!

13.58: Artur Davtyan (Armenia) primeste 14.583 si este al treilea. Si urmeaza campionul european de la individual compus de la Cluj, Oleg Verniaiev din Ucraina.

13.54: Igor Radivilov din Ucraina primeste 14.033, fiind pe 4 acum.

13.50: Andrey Medvedev are o medie de 6.733, dupa ce prima saritura a fost ratata complet si a primit 0 de la arbitri!

13.45: Dominic Cunningham a avut doua sarituri mai slabe si a fost notat cu 14.133. Sare acum Medvedev din Israel.

13.42: Zachari Hrimeche din Franta, al doilea sportiv, este notat cu doar 14.616. Urmeaza Cunningham din Marea Britanie.

13.39: 14.933 media lui Dalaloyan, o nota foarte buna primita de rus, care a deschis frumos finala.

13.33: Avem imagini de la Cluj, a avut loc prezentarea celor 8 finalisti, Marian va sari ultimul in concurs, ceea ce poate fi un mare avantaj, caci va sti ce nota trebuia sa ia pentru a prinde medalia. Primul va sari un rus, Artur Dalaloyan.

Marian Dragulescu a obtinut aurul sambata la sol cu o nota exceptionala, de 14.500, cucerind a 10-a sa medalie de aur la Campionatele Europene, la varsta de 36 de ani.

Marian Dragulescu obtine medalia de aur pentru Romania la Campionatele Europene de gimnastica de la Cluj

El este favorit duminica sa obtina o medalie si in finala de la sarituri, acolo unde a pregatit saritura cu numele sau, Dragulescu, una cu un grad de dificultate extrem de ridicat.

Tot duminica le avem si pe cele doua fete din finala de la barna, pe Catalina Ponor si pe Larisa Iordache, ultima avand cea mai buna nota din calificari la acest aparat.

Romania are o singura medalie pana acum la Cluj, obtinuta de Marian, dar acest palmares poate fi imbunatatit serios duminica.

Campionatul European de la Cluj este televizat pe TVR.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#live finala pe aparate duminica, #Iordache Ponor finala la barna, #finala Dragulescu la sarituri Europene live , #gimnastica
Comentarii