Vesti bune pentru gimnastica romaneasca

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 18:45
3125 citiri
Vesti bune pentru gimnastica romaneasca

Antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastica Octavian Bellu a declarat, joi, ca exista sanse ca Sandra Izbasa sa continue activitatea de performanta, precizand ca si Diana Chelaru ar putea reveni, dupa ce si-a anuntat retragerea in urma cu trei luni.

Campionatele Europene individuale se apropie, pana la competitia de la Moscova (17-21 aprilie) fiind mai putin de trei luni. In prezent, candidate certe la participare sunt doar Larisa Iordache si Diana Bulimar, dar antrenorul Octavian Bellu spera ca si Sandra Izbasa li se va alatura.

"Sandra se afla la concursuri demonstrative in aceste zile, in Franta. O asteptam acasa, sa discutam despre ce doreste sa faca pe viitor. Ea nu si-a depus inca cerere pentru renta viagera si am inteles ca ar dori sa mai continue in acest an. Probabil doar atat, dupa care si-ar incheia cariera. Daca se va intampla acest lucru si va reusi sa intre in forma cat mai rapid, ar putea merge la Campionatele Europene, daca nu, probabil la Mondiale. Totul va depinde de rapiditatea cu care va intra in forma, pentru ca nu trebuie sa uitam ca este campioana olimpica si nu se poate prezenta oricum", a spus Bellu.

Coodonatorul lotului feminin a facut referiri si la o posibila revenire la pregatiri a Dianei Chelaru, care s-a retras in luna noiembrie din activitate.

"Am auzit ca Diana Chelaru ar avea in intentie sa revina la pregatiri, chiar daca si-a anuntat retragerea. Totusi, chiar daca ar reveni in februarie, sa zic, nu ar mai avea timp sa prinda forma necesara participarii la Europene. Catalina Ponor s-a retras, este clar, iar in lot mai avem acum doua fete care implinesc 16 ani, eligibile pentru participarea la Europene, Stanila si Ocolisan, dar ele ar putea merge la Moscova mai mult pentru a castiga experienta. Nu sunt pregatite inca sa lupte pentru medalii", a declarat Octavian Bellu.

Antrenorul lotului olimpic feminin a explicat si "aparitia" Dianei Chelaru pe listele oficiale de concurs la Internationalele Frantei, desi gimnasta s-a retras.

"Este o greseala din partea organizatorilor. La asemenea competitii inscrierile se fac cu mult inainte, iar in acest caz s-au facut in noiembrie 2012, Diana fiind trecuta atunci pe lista. Mai sunt anuntate Iordache si Bulimar, dar sa vedem daca vor merge si ele, pentru ca daca nu castigam nimic din concursuri de acest fel, nu are rost sa mergem. Internationalele Frantei sunt in 16-17 martie, deci foarte aproape de Europene. Mai vedem pana atunci cine merge", a precizat Bellu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sandra Izbasa revenire gimnastica, #Octavian Bellu gimnastica , #gimnastica