Continua dezvaluirile incredibile din hocheiul romanesc

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 12:45
6287 citiri
Continua dezvaluirile incredibile din hocheiul romanesc

Apele nu se linistesc in hocheiul romanesc, ba dimpotriva, noi detalii incredibile despre conducerea forului de specialitate iesind la suprafata.

Daca scandalurile legate de juniorul batut cu prosoapele de etnicii maghiari pe 1 Decembrie sau de componentii nationalei de seniori care au intonat imnul Ungariei sunt clasice, antrenorul celor de la Sportul Studentesc vine cu noi acuzatii.

Intr-un interviu publicat in editia tiparita a cotidianului Libertatea, tehnicianul Ion Martin il acuza pe presedintele federatiei, Tanczos Barna, ca face tot posibilul pentru a distruge hocheiul din afara zonei Harghita-Covasna.

"Echipei Sportul i s-a impus sa joace turul dublu doar in deplasare, fara posibilitatea sa disputam meciuri pe teren propriu. Ne-a fost sugrumata orice sansa de a accede intr-ofaza superioara a ligii. Echipele din Bucuresti, cum e si Sportul Studentesc, sunt obligate sa plateasca 120 de lei pentru - atentie! - 50 de minute de antrenament pe gheata, cand normal ar trebui sa ne pregatim o ora intreaga. E o bataie de joc la adresa hocheistilor nostri. De parca nu mai puteau sa ne lase 10 minute.

Lunar, noi platim 500 de lei chirie la vestiare, dar cand vine vorba de reparatii, trebuie sa-l reparam singuri.

Presedintele a marit abuziv, contrar Legii Sportului, baremul de arbitraj, de la o 150 la 250 de lei. Cand am cerut o hartie semnata si parafata de federatie, privind noua reglementare, mi s-a spus ca nu mi se poate da! E vorba de un abuz grosolan pe care conducerea Autoritatii Nationale pentru Sport ar trebui sa-l cunoasca. Se doreste sugrumarea hocheiului din Bucuresti si din alte zone ale tarii, mai putin Harghita si Covasna", a acuzat Martin in Libertatea.

Mai mult, antrenorul acuza ca si angajarile in conducerea federatiei se fac dupa cum doreste presedintele.

"Unul dintre cei care fac legea dupa bunul plac la federatie este Portik Ferencz, presedintele Comisiei de Competitii. El a fost angajat de Tanczos ca expert sportiv, fara a avea studii de specialitate, adica Institutul de Educatie Fizica. Se poate verifica. Din cate stiu, Portik e doar absolvent de liceu. Neregulile facute de el, mana in mana cu Tanczos, sunt strigatoare la cer", a mai acuzat acesta.

Cei doi acuzati, Portik Ferencz si Tanczos Barna au recunoscut doar in parte acuzatiile antrenorului de la Sportul.

"Eu am terminat un liceu cu profil sportiv, am jucat fotbal, fiind coleg de echipa cu Robert Ilyes, iar din 1999 sunt legitimat la o echipa de hochei amatori din Miercurea-Ciuc. Am terminat Facultatea de management, fara a-mi da licenta. Da, sunt angajat ca expert sportiv, Biroul Federal numindu-ma si presedinte al Comisiei de Competitii", a spus Portik, conform sursei citate, completat de presedintele federatiei de hochei pe gheata:

"Federatia este o institutie privata, finantata partial din bani publici. Noi putem angaja in anumite functii persoane care consideram ca sunt potrivite unui anumit post. Acestea sunt platite din venituri extrabugetare", s-a aparat Tanczos Barna.

O sa plec cu toti jucatorii din Romania, ca sa fie toata lumea multumita si sa jucati in Liga H! - Tanczos Barna

Lumea hocheiului romanesc fierbe dupa ce mai multe fapte reprobabile comise de etnicii maghiari convocati la nationalele Romaniei au iesit la iveala un ultimele zile.

Astfel, singurul junior roman convocat la prima reprezentativa a fost batut de colegii lui maghiari cu prosoapele ude pe 1 Decembrie, componentii nationalei de seniori s-au fotografiat cu steagul "tinutului secuiesc" si, apoi, au intonat imnul Ungariei.

M.D.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#scandal hochei romanesc, #etnici maghiari hochei, #Tanczos Barna , #hochei