Sportiv roman medaliat la Olimpiada, retinut pentru trafic cu droguri!

Vineri, 30 August 2013, ora 16:44
3183 citiri
Sportiv roman medaliat la Olimpiada, retinut pentru trafic cu droguri!

Un campion olimpic la inot a fost retinut, vineri, alaturi de alte doua persoane, cei trei fiind considerati lideri ai unei grupari specializate in trafic de droguri, iar la locuintele lor din Pitesti anchetatorii au gasit peste jumatate de kilogram de substante etnobotanice si 30 de grame de canabis.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Arges, politistii antidrog de la BCCO Pitesti, sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Pitesti, au facut mai multe perchezitii in municipiul Pitesti, pentru prinderea membrilor unei grupari infractionale specializate in trafic de droguri si substante cu efecte psihoactive.

Cercetarile in acest caz au fost declansate in urma cu aproximativ doua luni, stabilindu-se ca gruparea actiona in Pitesti, dar si in alte localitati din judetul Arges.

"Membrii retelei procurau cantitati importante de canabis si produse etnobotanice in stare lichida sau purvelurenta din Anglia, Slovacia, Olanda si Spania. Ulterior, acestia le combinau cu diferite substante, pentru a creste cantitatea, dupa care le portionau, le ambalau si le vindeau sub forma de doze. Drogurile erau comandate de pe diferite site-uri, prin intermediul internetului si erau primite prin colete postale, dupa ce suspectii achitau contravaloarea acestora prin transferuri bancare. Din investigatii, a reiesit ca, zilnic aveau loc peste 50 - 60 de 'tranzactii' de droguri", se arata intr-un comunicat al Politiei Judetene Arges.

Politistii antidrog au prins, in urma unui flagrant, trei lideri ai gruparii infractionale, cu varste cuprinse intre 20 si 23 de ani, toti din municipiul Pitesti, in timp ce distribuiau droguri mai multor consumatori. In noaptea de 29 spre 30 august, politistii au prins in flagrant, in municipiul Pitesti, un alt membru al gruparii infractionale, de 26 de ani, din Campulung, in timp ce vindea cinci grame de canabis cu 300 de lei.

In urma perchezitiilor, la autoturismele folosite de catre cei trei lideri ai gruparii, dar si la locuintele acestora, au fost descoperite 500 de grame de substante etnobotanice, 30 de grame de canabis, precum si ambalaje si instrumente folosite la portionarea si dozarea drogurilor.

Totodata, au fost ridicate sume mari in lei si valuta (60.000 de lei, 1.000 de euro, 500 de franci elvetieni, 300 de USD), precum si acte de identitate ale unor consumatori care nu aveau banii necesari pentru cumpararea drogurilor si lasau documentele drept garantie.

De asemenea, 30 de persoane au fost audiate in acest caz, la sediul DIICOT Arges.

La perchezitia facuta la locuinta tanarului de 26 de ani au fost gasite mai multe recipiente cu aproximativ 30 de grame de canabis, ascunse in congelator. Din cercetari a reiesit ca acesta isi procura drogurile din Bucuresti si le vindea unor consumatori din judetul Arges.

Cei trei lideri ai grupari au fost retinuti, pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati Tribunalului Arges, cu propunere de arestare preventiva.

Intre cele trei persoane retinute se numara si si campionul olimpic la inot Razvan Tudosie, precum si un var de-al acestuia. Razvan Tudosie este legitimat la CSM Pitesti, iar in 2010 a castigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret de la Singapore, in proba de 50 de metri bras.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#sportiv roman retinut trafic droguri, #Razvan Tudosie retinut trafic droguri , #inot
Comentarii