Romania abandoneaza un sportiv de perspectiva: Sunt tratat ca un nimic!

Joi, 04 Februarie 2016, ora 18:54
4420 citiri
Romania abandoneaza un sportiv de perspectiva: Sunt tratat ca un nimic!
Foto: Captura Youtube

Vladut Simionescu, unul dintre cei mai talentati judoka romani din noua generatie, ii acuza pe cei care conduc acest sport ca l-au abandonat.

Simionescu s-a accidentat in vara anului trecut si a iesit la rampa cu o serie de declaratii extrem de dure, el acuzand vehement lipsa de implicare a Federatiei de Judo si a Comitetului Olimpic in recuperarea sa.

Acum, sportivul marturiseste ca primit si raspunsurile oficiale din partea celor doua foruri.

"Starea mea psihica este mai grava decat cea fizica, ma deranjeaza faptul ca s-a renuntat cu usurinta la tot ce am realizat pana acum. Altfel, ma antrenez zi de zi si astept momentul sa ma operez si sa sper ca-mi voi reveni cat mai curand. Judo nu pot sa fac acum, doar pregatire fizica.

Accidentarea a fost anul trecut, in iunie-iulie, in Rusia. Nu s-a rezolvat nimic pana acum pentru nu s-a implicat nimeni. Federatia m-a anuntat acum ca nu se implica, mi-am dat seama ca degeaba practic acest sport! Eu i-am anuntat acum sase luni despre aceasta problema, cand inca nu aveau probleme financiare. Nu mi se pare corect, deoarece sunt un sportiv de perspectiva, dar ei au hotarat ca e mai bine sa nu ma bage in seama.

Un sportiv de mare perspectiva socheaza: Imi pare rau ca m-am nascut si am reprezentat Romania!

Am primit un raspuns de la COSR, mi-au zis sa le spun o suma, le-am spus 7-8.000 de euro, iar apoi au zis ca ma sprijina doar daca ma operez in tara. Presedintele COSR, Alin Petrache, s-a mirat cum de noi nu avem asigurari medicale, ca daca ne arata asigurarile rugbystilor cadem din picioare. Noi nu avem asigurare de niciun fel, cand participam la concursuri se fac doar din astea ieftine, de 20-30 de lei. Asigurarile sunt facute doar de dragul de a fi facute. De exemplu, eram in Suedia si n-am fost bagat in seama cu asigurarea", a acuzat Simionescu la Sport Total FM.

Sportivul sustine ca sunt deja doua tari interesate sa il ajute sa se opereze, dar numai daca va concura pentru ele in competitiile internationale.

"Am doua exemple concrete din alte tari care mi-au zis sa ma operez acolo, imi suporta toate cheltuielile ca sa le reprezint tara. Am primit si critici ca de ce contest Romania. Eu am muncit 18 ani pentru a-mi reprezenta tara cat mai bine, iar acum, cand trebuie sa culeg roadele, sunt tratat ca un nimic", a mai declarat acesta.

Vladut Simionescu are 25 de ani si este medaliat cu bronz la Universiada de anul trecut.

La competitia din Moscova s-a si accidentat grav - ruptura a ligamentului incrucisat anterior la genunchiul drept - dupa ce, spune el, a fost presat sa dispute meciuri la trei categorii diferite.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Vladut Simionescu judo, #judo Romania accidentare, #Simionescu scandal judo , #judo