A absolvit Teologia, dar e campioana mondiala in luptele de contact: Povestea impresionanta a Cristianei Stancu - Interviu

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 15:30
6477 citiri
A absolvit Teologia, dar e campioana mondiala in luptele de contact: Povestea impresionanta a Cristianei Stancu - Interviu
Foto: SuperKombat

Cristiana 'Mongol' Stancu e una dintre cele mai spectaculoase aparitii din galele Superkombat.

La numai 24 de ani, Cristiana e campioana mondiala la kempo, chiar daca specializarea ei e iconografie ortodoxa, icoane si pictura bisericeasca.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, sportiva noastra ne-a dezvaluit ca viseaza sa ajunga in circuitul UFC, iar un prim pas ar putea fi facut in gala Superkombat de sambata de la Piateta Cazino de la Mamaia, cand lupta impotriva italiencei Jessica Puglisi.

"Am stiut ca sunt nascuta pentru lupta si am stiut ca voi continua toata viata. Ca femeie e important sa stii care e locul tau intr-o sala unde sunt numai barbati, sa iti castigi respectul si sa muncesti cot la cot cu ei", ne-a spus Cristiana.

Cristiana ne-a povestit ca batea copiii cand era mica, pentru a face dreptate, si ca printre cei de la care se inspira ii regasim pe Bruce Lee si Chuck Norris.

Dar iata interviul pe care ni l-a acordat luptatoarea romanca:

Cristiana, cum a fost trecerea asta de la teologie la lupte?

Nu a fost o trecere pentru ca ele s-au dezvoltat concomitent si nu a trebuit sa renunt la una in favoarea alteia. Eu am fost crescuta intr-o atmosfera romaneasca ortodoxa, care a condus prin talentul la pictura, spre Facultatea de Teologie, sectia Arta Sacra.

Cand ai realizat ca vrei sa te apuci serios de sporturile de contact?

De la primul antrenament. Am stiut ca sunt nascuta pentru lupta si am stiut ca voi continua toata viata! La 16 ani, atunci cand am fost prima oara in Japonia am realizat ca se poate face chiar o cariera din acest sport si m-am implicat total pentru acest vis!

Pana unde vrei sa ajungi si cat ti-ai propus sa mai lupti?

Imi doresc sa castig centura mondiala Superkombat, iar visul meu este sa lupt si sa castig centura UFC. Voi continua sa lupt pentru a-mi implini visele, dar nu pot cuantifica in timp.

Te bateai des cand erai mica?

Nu. Eu bateam copiii. E o diferenta! De ce ii bateam? Simplu: pentru ca vorbeau urat sau bateau copii mai mici... De obicei incercam sa 'fac dreptate'!

De la ce luptatori te inspiri?

Ma inspir in primul rand de la maestri artelor martiale: Bruce Lee, Chuck Norris, Benny Urquidez. Ca luptatori: Fedor Emelianenko, Randy Couture sau Ray Sefo.

E greu pentru o femeie in lumea asta considerata a barbatilor?

Pentru mine nu e greu, sunt in lumea asta de la noua ani si mi se pare normal. Ca femeie e important sa stii care e locul tau intr-o sala unde sunt numai barbati, sa iti castigi respectul si sa muncesti cot la cot cu ei.

De unde porecla Mongol?

Nu e o porecla, este numele de scena. El vine de la determinarea mea de a nu renunta, chiar daca am avut toate motivele sa o fac si de la atitudinea cuceritoare cu care m-am nascut, asemenea mongolilor.

Cum esti in timpul liber? Ce-ti place sa faci?

In timpul liber sunt tot eu, joviala, pusa de glume, pozitiva. Imi place sa citesc, sa scriu si sa studiez lucruri care ma dezvolta ca om.

Un roman lupta pentru titlul mondial: Revenire spectaculoasa in ring

In circuitul Superkombat, Cristiana Stancu are un o victorie (la Songul Yilmaz) si o infrangere (la Annalisa Bucci).

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cristiana Mongol Stancu interviu, #Cristiana Mongol Stancu Superkombat , #k1