Avancronica Finalei K1

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 10:39
4516 citiri
Avancronica Finalei K1

Circuitul de kickboxing K-1 a ajuns la a optsprezecea finala din istorie. Turneul final, un fel de Campionat Mondial al sporturilor de contact, se desfasoara la Tokyo, sambata 11 decembrie, incepand cu ora 9, ora Romaniei si ii va aduce in acelasi ring pe cei mai valorosi si mai puternici opt luptatori ai lumii.

Avantajele, dezavantajele si sansele celor opt

Primul pe lista favoritilor finalei K-1 din 2010 este fara indoiala olandezul Semmy Schilt. De patru ori campion mondial, in 2005, 2006, 2007 si 2009, Schilt are de partea sa experienta, fizicul impresionant si loviturile de picior devastatoare.

In varsta de 37 de ani, Semmy Schilt nu a mai pierdut o lupta din luna mai a anului 2009 si are doar cinci infrangeri in intreaga cariera. De asemenea, cel care i-a administrat ultima infrangere, Badr Hari, nu este prezent anul acesta la Tokyo.

Cu toate ca Schilt poate parea indestructibil, acesta are si puncte vulnerabile. Astfel, olandezul este putin iesit din forma, el luptand in 2010 doar de doua ori, iar ultima oara, in octombrie, avand mari dificultati in fata lui Hesdy Gerges. In plus, Schilt il va avea cel mai probabil de infruntat in semifinale pe Peter Aerts, singurul luptator din lume in fata caruia nu are un palmares favorabil si care l-a invins de doua ori.

Sanse: 45%

Dupa Schilt, cel care pare a fi favorit clar in absenta unor luptatori ca Remy Bonjasky, Badr Hari si Jerome Le Banner, vine un grup de luptatori cu sanse aproximativ egale.

Tyrone Spong, in varsta de 25 de ani, are de partea sa tineretea, entuziasmul si prospetimea, precum si loviturile foarte puternice de pumn, dar si un joc mai axat pe miscarea in ring. La capitolul dezavantaje, surinamezul nu are o experienta extrem de vasta in marile competitii, fiind la doar a doua finala de K-1 din cariera si nu se poate lauda cu multe victorii in fata marilor luptatori. Astfel, el nu a invins niciunul dintre ceilalti sapte competitori in cariera, luptand doar cu Saki o data, care l-a facut KO.

Sanse: 15%

Alistair Overeem (30 de ani) este cel mai putin experimentat luptator de K-1 din finala. Dar nu pentru ca nu ar fi luptat mult, ci pentru ca a luptat multa vreme in MMA. In K-1 are doar 11 lupte, dintre care patru infrangeri. L-a batut pe Aerts in 2009 si pe Hari in 2008. Are un fizic impresionant, cauta intotdeauna KO-ul, dar se lasa de multe ori descoperit.

Sanse: 15%

Eternul Peter Aerts, in varsta de 40 de ani, are ca avantaje vasta experienta, forta de a se mobiliza extraordinar, precum si o lupta destul de lejera in prima runda, cu Mighty Mo. Totusi, veteranul olandez n-a mai impresionat pe nimeni in ultimii doi ani, fiind invins de sportivi ca Alistair Overeem sau Keijiro Maeda.

Sanse: 10%

Gokhan Saki, turcul in varsta de 27 de ani, este un sportiv extrem de inconstant si imprevizibil. L-a invins pe Tyrone Spong in 2009, dar a si pierdut in fata unor Pavel Zhuravlev sau Bjorn Bregy, sportivi mult mai slab cotati. A castigat ultimele sase lupte, dar nu a avut parte de adversari cu adevarat redutabili. Este un sportiv destul de scund, dar abil si tehnic.

Sanse: 10%

Dupa Schilt si cei patru cu sanse egale din urma sa, vin cei trei outsideri, cei cu sanse destul de mici la castigarea titlului. Acestia sunt romanul Daniel Ghita, japonezul Kyotaro si americanul Mighty Mo. Ghita este pentru prima oara intr-o finala K-1, Kyotaro a obtinut calificarea extrem de controversat, dupa un meci in care Le Banner a abandonat, pe motiv ca este dezavantajat de arbitri, in timp ce Mighty Mo, in varsta de 40 de ani, este iesit din circuitul marii performante, fiind invins chiar si de Catalin Morosanu si Sebastian Ciobanu in ultimul an.

Sanse cumulate: 5%

Finala K1 de la Tokyo va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com, sambata, incepand cu ora 09:00.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#avancronica finala k1, #Finala K1 Tokyo , #k1