Eduard Irimia, despre conflictul cu Stoica si contractul semnat cu CBS - Interviu

Marti, 07 Martie 2017, ora 15:00
16950 citiri
Eduard Irimia, despre conflictul cu Stoica si contractul semnat cu CBS - Interviu
Foto: Superkombat

Eduard Irimia ne-a vorbit marti despre conflictul cu Andrei Stoica, contractul semnat de Superkombat cu televiziunea americana CBS, dar si de revenirea in circuitul K1 a lui Daniel Ghita.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, proprietarul promotiei Superkombat afirma ca e dispus sa se aseze la masa negocierilor cu fratii Stoica, Andrei si Bogdan.

"Pentru mine conflictul initial este inchis atat timp cat ei nu mai activeaza in colaborare cu fostul club, pasul doi este si dorinta lor de a veni la masa negocierilor si noi suntem pregatiti sa redeschidem o colaborare", a declarat Irimia pentru Ziare.com.

Luptatorii Andrei si Bogdan Stoica au parasit circuitul Superkombat la inceputul lui 2016, dupa unele neintelegeri cu promoterul roman.

La sfarsitul anului trecut, Superkombat a semnat un contract cu televiziunea americana CBS, iar managerul Superkombat e mandru de aceasta lovitura: "In sporturile de contact suntem una dintre cele 4 promotii globale care au un deal cu o televiziune americana, UFC este la Fox tv, Bellator la Spike, Glory la ESPN 3, iar noi pe CBS Sports Network".

2017 va reprezenta revenirea in circuitul K1 a lui Daniel Ghita si nu e imposibil sa-l vedem pe acesta luptandu-se in circuitul Superkombat, in Romania, conform lui Irimia: "Daca exista interesul unui mega main-event, putem aduce orice sportiv, inclusiv mai scump decat Ghita, dar important este feedbackul evenimentului".

Iata interviul acordat Ziare.com de Eduard Irimia:

Catre cine ar trebui sa ne indreptam atentia anul acesta in Superkombat? Ce luptator credeti ca va calca pe urmele lui Ghita sau Morosanu?

In ultimii 15 ani am creat o serie de eroi, incepand de la Ciprian Sora pana la Catalin Morosanu au fost zeci de eroi locali. Cu siguranta, in Romania vor exista si alte generatii de sportivi de valoare, misiunea noastra este sa-i descoperim si sa-i propulsam la nivel global. Diferenta este ca de acum Superkombat nu va mai fi doar o poarta pentru promotiile mari cum erau in trecut galele K1, acum suntem o promotie respectata la nivel global si suntem noi visul sportivilor de pe mapamond pe langa alate promotii mari.

As remarca ascensiunea lui Sebastian Cozmanca si a unor sportivi noi ca Eduard Chelariu, Adelin Mihaila sau Cosmin Ionescu. Proiectul Superkombat Academy va avea ca tinta descoperirea unor personaje noi din Romania care sa poata deveni noi atractii in ringul Superkombat. Vom strabate tara si vom gasi cu siguranta foarte multi potentiali participanti in galele viitoare. Primul exemplu concret va putea fi vazut in aceasta duminica la Beraria H, acolo unde cei mai buni din noua generatie se confrunta intr-o gala eliminatorie. Castigatorii se vor bate in direct in America. In plus, putem sa anuntam deja un upgrade la productie, care cu siguranta va impresiona, iar asta datorita parteneriatului strategic cu Five's.

Ce reprezinta contractul semnat cu CBS pentru Superkombat?

Cel mai simplu exemplu este faptul ca vom fi in aceeasi retea de televiziune unde se transmite Superbowl in SUA sau cot la cot cu cu promotiile mari din sport ca NBA, NFL sau NHL. In sporturile de contact suntem una dintre cele 4 promotii globale care au un deal cu o televiziune americana, UFC este la Fox tv, Bellator la Spike, Glory la ESPN 3, iar noi pe CBS Sports Network. Asta inseamna foarte mult ca evolutie pentru un brand inceput in Romania care a reusit sa cucereasca piata europeana prin contractul de 6 ani cu Eurosport.

Acum urmeaza visul american atat pentru mine, cat si pentru toata echipa mea incluzand sportivii din toate colturile lumii care vor evolua aici. Avem in sezonul din 2017 o serie de 6 evenimente transmise in prime time de la ora 21.00 ora New York, iar in 2018 vom avea 10 evenimente.

Pe langa Cbs Sports Network vom avea zeci de televiziuni majore de pe toate continentele, in special in Europa vom acoperi fiecare tara cu televiziuni locale, asa cum in Romania ramanem in partneriat cu grupul care ne-a propulsat in ultimii 15 ani, Pro TV - Sport.ro.

Au fost cateva comentarii rautacioase privind rezultatul galei de la Comanesti, unde Iftimoaie l-a invins pe Loren la titlul mondial...

Performanta lui Iftimoaie nu poate sa o conteste nimeni, a fost un meci de titlu mondial cu cei mai buni arbitri si supervizori. Mai mult, Iftimoaie a castigat greu intr-un meci foarte disputat, Loren fiind un sportiv de valoare care a avea in palmares meciuri castigate cu fratii Stoica. Fanii fratilor Stoica au comentat ca nu ar avea cum sa-l bata Iftimoaie pe Loren, nu le venea sa creada ca un veteran poate sa treaca peste invingatorul idolului lor.

La un moment dat chiar am deranjat ca tot insistam pe faptul ca Loren i-a invins, eu incercand pe de o parte sa atrag atentia la ce nivel este spaniolul, dar in acelasi timp recunoscand si valoarea fratilor prin comparatia respectiva. Sa fii invins de un campion mondial inseamna ca te afli in top, din pacate noi la acel moment ne aflam intr-o despartire de echipa lor si lucrurile pareau mai dramatice. Timpul le-a rezolvat pe toate si sunt convins ca si ei au inteles ca infrangerea in viata unui sportiv este un pas catre succesul ce urmeaza.

Usa Superkombat e inchisa definitiv pentru fratii Stoica?

Noi am avut defapt un conflict generat de managerul echipei lor de la Respect Gym, relatia s-a deteriorat si ei au mers pe calea propusa de cei de acolo. Asta m-a facut sa apreciez loialitatea lor fata de echipa chiar daca avea sa devina un dezastru drumul respectiv. De cand nu mai lupta in Superkombat, ambii fratii au avut in jur de doua infrangeri din 3 meciuri disputate, dar eu inca mai cred in potentialul lor si sper sa-si gaseasca in primul rand motivatia interioara.

Pentru mine conflictul initial este inchis atat timp cat ei nu mai activeaza in colaborare cu fostul club, pasul doi este si dorinta lor de a veni la masa negocierilor si noi suntem pregatiti sa redeschidem o colaborare in care sa avem un inceput nou dupa ce am invatat cu totii din greselile din trecut. Fratii Stoica reprezinta in continuare o parte din produsul Superkombat chiar daca nu vor ei sau eu sa recunoastem asta, tocmai de aceea usa nu este inchisa definitiv.

Daniel Ghita a anuntat ca revine anul acesta in circuit si ca visul sau e de a lupta din nou in Romania. Exista vreo posibilitate sa-l vedem in Superkombat sau pretentiile lui financiare pot fi satisfacute doar de Glory?

Pentru mine, Daniel Ghita ramane poate cel mai mare sportiv roman din istoria sporturilor de contact, evolutia lui dupa Local Kombat a fost spectaculoasa la nivel international. La Glory sunt romani ca Benny Adegbuyi, care in acest moment deja este contender la titlul mondial, asa ca revenirea lui Ghita acolo va fi cu incarcatura pentru el, pentru ca va trebui sa ajunga intai sa demonstreze ca este mai bun decat ceilalti care sunt in top.

La Superkombat avem ca prioritate sa descoperim romani noi, iar la nivel global sa dezvoltam o serie de sportivi exclusivi pentru promotia noastra. Daca exista interesul unui mega main-event, putem aduce orice sportiv, inclusiv mai scump decat Ghita, dar important este feedbackul evenimentului.

Prima gala Superkombat din 2017 va avea loc duminica, de la ora 20:00, la Beraria H din Bucuresti.

Super eveniment sportiv in Romania: Castigatorii vor fi vazuti de toata America

Pretul unui bilet este de 50 de lei si poate fi achizitionat de la Beraria H, magazinele Diverta sau on-line, de pe myticket.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Irimia conflict frati Stoica, #Irimia revenire Daniel Ghita, #Eduard Irimia Superkombat , #k1