Super gala de K1 in Romania

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 16:11
2944 citiri
Super gala de K1 in Romania

Superkombat Final Elimination, care se anunta cel mai grandios eveniment de sporturi de contact care a avut loc vreodata in Romania, va inaugura Sala Polivalenta din Craiova pe 10 noiembrie, pe lista de participare fiind anuntati luptatori de top precum Catalin Morosanu, Freddy Kemayo, Raul Catinas si Alexey Ignashov.

Presedintele Superkombat, Eduard Irimia, a mai transmis faptul ca va face o selectie si de la K-1 Final 16 de la Tokyo de pe 14 octombrie pentru ca cei mai buni sa poata urca in ring la Craiova.

"Va fi o gala impresionanta, chiar si peste K-1 World Grand Prix Bucuresti! Avem toate conditiile, incepand de la o sala ultramoderna si pana la luptatori de cel mai inalt nivel", a precizat Irimia in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Craiova.

Primarul Olguta Vasilescu s-a declarat incantata de faptul ca Bania va fi capitala K-1 pentru o noapte.

"Asa cum am promis inainte de alegeri, am adus Superkombat la Craiova. Este o mare bucurie fiindca orasul nostrum va fi promovat in toata lumea prin intermediul acestui eveniment", a spus edilul, care va taia panglica de deschidere a Salii Polivalente (5.000 de locuri) in fata a telespectatori din 75 de tari prin intermediul Eurosport.

De altfel, un clip de 30 de secunde cu cele mai importante obiective din Craiova va rula in debutul galei Superkombat pentru promovarea orasului.

In gala de pe 10 noiembrie sunt anuntate 8 meciuri la categoria supergrea, iar primele nume au fost deja dezvaluite, fight-cardul complet urmand sa fie anuntat saptamana viitoare la Tokyo, intr-o conferinta de presa, la o zi dupa K-1 Final 16.

La Craiova vor fi patru meciuri de calificare in marea finala Superkombat de pe 22 decembrie, iar alte patru vor avea statut de super-fight.

Morosanu, Ignashov, Kemayo, Adegbuyi, Daniel Sam si Ismael Londt sunt printre cei care vor lupta la Craiova pe 10 noiembrie", a spus Irimia.

Cel mai inalt luptator din lume, in ring la Craiova

Oficialul Superkombat le-a pregatit si o surpriza craiovenilor, care vor avea un reprezentant in ringul de la Sala Polivalenta. "La K-1 Los Angeles, acum o luna, l-am descoperit pe Radu Spinghel, un sportiv nascut la Craiova, dar stabilit in SUA de foarte mult timp. Este campionul Americii la kick-boxing si cel mai inalt luptator de K-1 din lume aflat in activitate. La cei 2,14 metri ai sai il depaseste pe Semmy Schilt. El este fiul unui fost jucator la Universitatea Craiova din anii '50, Gheorghe Spinghel", a dezvaluit Irimia.

Statura gigantica a luptatorului originar din Oltenia l-a ajutat sa ajunga si in atentia regizorilor de la Hollywood. Pe langa un palmares impresionant de sportiv amator, Spinghel a jucat si in filme precum The Narrows, Wrestlemaniac, The Pink Panther si 25th Hour alaturi de actori celebri precum Steve Martin si Edward Norton.

Bataie mare pentru finala: Bucuresti, Istanbul si Abu Dhabi

Eduard Irimia a facut precizari si in cea ce priveste marea piramida Superkombat, programata sa aiba loc pe 22 decembrie, locatia urmand sa fie aleasa intre Bucuresti, Istanbul si Abu Dhabi, orase care au intrat deja in cursa pentru organizare.

"Multa lume poate nu intelege impactul pe care un produs romanesc il are la nivel global. Timp de opt ani nu m-a intrebat nimeni ce-i cu mine. Mi-as dori ca Ministerul Dezvoltarii sa ne ofere o sansa sa promovam brandul Romaniei. Sunt gata sa ofer si gratuit publicitate in cadrul galei Superkombat de la Arad de pe 20 octombrie numai pentru a demonstra la ce nivel ne aflam din punct de vedere al expunerii", a afirmat oficialul.

Transformat in 2010 din Local Kombat, circuitul Superkombat este transmis in direct in 75 de tari de pe 4 continente prin intermediul Eurosport, iar audienta fiecarei gale depaseste 20 milioane de telespectatori. Galele vor putea fi urmarite si pe continentul american, oficialii Superkombat urmand sa semneze in perioada imediat urmatoare un contract cu o retea de televiziune din SUA pentru vanzarea drepturilor TV.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Gala K1 Craiova Romania , #k1