Un cioban uimeste lumea sportului romanesc: Ma bat cu oricine Interviu

Marti, 19 Mai 2015, ora 12:15
19387 citiri
Un cioban uimeste lumea sportului romanesc: Ma bat cu oricine Interviu
Foto: SuperKombat

A lansat oile si stana pentru a-si face un nume in lumea sportului. La doar 21 de ani, Bogdan Nastase a uimit intreaga Romaniei cu povestea lui, dar si cu victoria obtinuta in prima sa lupta din circuitul SuperKombat.

Cioban in comuna ieseana Coarnele Caprei, Bogdan a lasat totul in urma pentru a-si construi o cariera in K1. A plecat la Iasi, acolo unde s-a angajat, iar seara mergea la antrenamente.

La partida sa de debut a castigat impotriva unui detinator de centura neagra la kyokushin, iar sambata seara are o alta lupta de foc, cu campionul Ungariei, Zsolt Benedek.

Bogdan il are ca idol pe Catalin Morosanu, al carui stil de lupta incearca sa-l copieze: "L-am intalnit prima oara acum vreo 7-8 ani cand eram in excursie la Iasi. Am dat mana cu el si am zis ca vreau sa ajung ca si Morosanu. Asa ca m-am ambitionat acum doi ani si am plecat de nebun la Iasi".

Dar iata ce ne-a declarat Bogdan Nastase:

- Cum ai ajuns de la stana la K1?

Pai cum sa fie? Povestea e foarte simpla. Dupa ce terminam treaba, ma puneam si eu la televizor ca tot romanul si ma uitam mereu la meciurile din Superkombat, nu ratam nimic. Catalin Morosanu e idolul meu, l-am intalnit prima oara acum vreo 7-8 ani cand eram in excursie la Iasi. Am dat mana cu el si am zis ca vreau sa ajung ca si Morosanu. Asa ca m-am ambitionat acum doi ani si am plecat de nebun la Iasi sa imi caut de munca pentru a ma putea antrena in aceeasi sala cu Morosanu. Asa a inceput totul.

Ziua eram la serviciu, seara la sala. Asta pana cand antrenorul Mihai Constantin m-a remarcat si m-a intrebat ce e cu mine, ii bubuiam pe toti. Am fost trecut la avansati, apoi am participat la europenele de amatori, unde am luat bronz. Atunci m-au remarcat si supervizorii de la Superkombat. Stilul meu este asemanator cu cel al lui Morosanu, nu facem niciun pas inapoi indiferent de adversar.

- Cum s-a schimbat viata ta de cand ai luptat in SuperKombat?

Omul, eu sunt tot Bogdan Nastase. Am ramas acelasi om, nu am figuri sau asa mai departe. Sunt un baiat simplu de la tara care munceste din greu pentru a-si face un nume. Intr-adevar, dupa gala de la Ploiesti, acolo unde l-am invins de un detinator de centura neagra in kyokushin si cel care daduse KO-ul anului in 2014, oamenii au venit sa isi faca poze cu mine, apoi am tot fost chemat pe la emisiuni.

Probabil ca am si socat, intrand imbracat ca un oier pe ring, insa asta ma caracterizeaza. Sunt un om de la tara, care si-a castigat traiul prin asta. Nu voi uita niciodata, indiferent de cat de departe voi ajunge. Pentru asta il respect pe Gigi Becali, a plecat de jos, dar nu si-a renegat trecutul. Nu cred ca e o rusine sa cresti animale si sa faci o meserie pe care si stramosii nostri au facut-o cu atata indarjire.

Ce stii despre adversarul de sambata?

Omule, doar cand te uiti la palmares, te ia groaza. Are 44 de meciuri in cariera, de vreo 8 ori mai mult decat mine, e campionul Ungariei si vicecampion european K-1. Si ca in Miorita, cel ungurean vrea sa-l omoare pe cel moldovean, dar acum, nu doar ca nu ii va iesi, dar va si pierde prin KO. Va intelege ce inseamna expresia "palitura moldoveneasca" (rade - n.red.).

E vreun luptator cu care ai vrea sa te bati?

Crezi ca la asta m-am gandit eu? Ma bat cu oricine, nu ma intereseaza adversarul. Acum ma gandesc doar la meciul de sambata, de la Polivalenta. Vreau sa-l bat pe ungur ca pe fasole! Nu are rost sa gandesc prea departe, vreau sa imi construiesc cariera pas cu pas.

Super gala de K1 in Romania: Programul luptelor

Gala Superkombat de la Bucuresti va avea loc sambata aceasta la Sala Polivalenta. Un bilet costa 20 de lei si poate fi achizitionat de pe eventim.ro, dar si din reprezentantele Orange, Germanos si Vodafone.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Bogdan Nastase cioban SuperKombat , #k1