12.000 de cai putere in Piata Constitutiei

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 15:30
4031 citiri
12.000 de cai putere in Piata Constitutiei
Foto: Drift Community

Peste 30 de piloti de drift din Balcani se vor confrunta pe 23 si 24 aprilie, in Piata Constitutiei din Capitala, la International Grand Prix, din cadrul Salonului Auto Moto (SAM), fiind primul eveniment de cand acest sport a fost recunoscut oficial de Ministerul Tineretului si Sportului.

In total, masinile de curse anuntate la startul competitiei organizate in cea mai mare zona de drift amenajata din istoria SAM insumeaza peste 12.000 de cai putere, competitia urmand sa aiba loc atat sambata (23 aprilie), cat si duminica (24 aprilie), intre orele 10:00 si 20:00, anunta Romanian Drift Community intr-un comunicat.

"Va fi un concurs cu caracter international deoarece, pe langa romani, vom avea si piloti din Bulgaria si Italia", a declarat Denis Manea, presedintele Comisiei Nationale de Drift.

Evenimentul din Piata Constitutiei va reprezenta un punct de plecare oficial pentru driftul romanesc.

"Dupa cum bine stiti, incepand din acest an, a fost recunoscut la inceputul lui 2016 ca sport de catre autoritati, astfel ca fiecare intrecere sportiva organizata de Romanian Drift Community, asociatia delegata sa reprezinte driftul in Romania, va avea caracter oficial si va indeplini toate conditiile prevazute de lege. Astfel, la International Grand Prix se va desfasura si procesul de licentiere pentru viitorul piloti profesionisti din tara noastra", a mai afirmat Denis Manea, adaugand ca primul campionat oficial de drift va debuta pe 26-28 mai la Prejmer, in total fiind programate 5 etape.

La International Grand Prix si-au anuntat deja prezenta urmatorii piloti romani: Catalin Trifan, Ilarion Grigorici, Alexandru Ciulean, Marian Adrian Croitoru, Dan Alexandru Duminica, Sorin Ene, Alexandru Mustat, Razvan Fratianu, Madalin Grigore, Adrian Ianul, Iulian Jumuga, Marian Marcel, Justin Miu, Andreas Oprisan, Alin Purcelean, Ramona Rusu, Radu Moise, Radu Vaduva, Vlad Stanescu, Ionut Nitu, Istvan Szabo, Laszklo Miklos, dar si sotii Corina si Dan Popescu.

Salonul Auto Moto din Capitala isi va deschide oficial portile pe 20 aprilie, iar pret de 5 zile, fanii sporturilor cu motor sunt asteptati cu noutati si adrenalina. In afara de drift, in cadrul SAM vor avea loc expozitii ale ultimelor aparitii de la Geneva, parada moto, dar si un concurs de tunning cu peste 200 de bolizi confirmati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#concurs drift bucuresti, #salonul auto moto bucuresti , #moto