Un fost mare sportiv a murit

Vineri, 26 Aprilie 2019, ora 19:05
8444 citiri
Un fost mare sportiv a murit
Foto: Instagram NBA

John Havlicek, cel mai bun marcator din istoria echipei Boston Celtics, din liga nord-americana de baschet (NBA), a decedat joi, la varsta de 79 de ani, a anuntat fostul sau club, citat de AFP.

''Cu mare tristete am aflat ca legenda echipei Celtics si membru al Hall of Fame John Havlicek s-a stins la varsta de 79 de ani'', a anuntat cea mai titrata franciza din NBA.

''John a fost un mare campion pe teren si in societate'', se mai arata in comunicat.

Havlicek a decedat la Jupiter, in Florida, unde locuia. El suferea de mai multi ani de maladia Parkinson.

John Havlicek, care a evolua pe posturile de fundas si extrema, a evoluat toata cariera in tricoul verde al echipei Celtics, intre 1962 si 1978.

El a cucerit opt titluri de campion NBA, doar doi jucatori, coechipierii sai Bill Russell si Sam Jones, avand mai multe, 11, respectiv 12.

Havlicek este unul dintre cei trei jucatori care nu au pierdut niciodata o finala NBA. El a fost selectionat de 13 ori pentru All Star Game.

Havlicek, de origine ceha si supranumit ''Hondo'' de coechipieri, si-a incheiat cariera cu un total de 26.395 puncte marcate, avand o medie de 20,8 puncte pe meci. El detine recordul de meciuri in sezonul regulat (1.270) disputate de un jucator de la Celtics.

Dupa ce si-a incheiat cariera se jucator, Havlicek nu a fost tentat sa devina antrenor, iar investitiile intr-o retea de restaurante fast food i-au permis sa traiasca confortabil toata viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#John Havlicek murit, #deces John Havlichek , #NBA
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Da..."a evoluat pe posturile de fundas si extrema" iar uneori ca...