Revenire uluitoare: Plusenko, un nou titlu european

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 11:10
2014 citiri
Revenire uluitoare: Plusenko, un nou titlu european

Evgheni Plusenko a avut o revenire senzationala pe scena patinajului european, rusul castigand, sambata, la Sheffield (Marea Britanie), cel de-al saptelea titlu continental.

Revenit dupa o pauza de aproape doi ani, timp in care a suferit mai multe accidentari si a fost suspendat de Federatia Internationala, "Tarul" a uimit asistenta de-a lungul celor trei zile de concurs.

Nevoit sa evolueze inca din preliminarii, din cauza lipsei de puncte oficiale, rusul s-a calificat din postura de lider detasat si a fost repartizat chiar in prima grupa valorica, o premiera la europene.

A incheiat programul scurt pe pozitia secunda, la doar 0.09 de Gacinski, dar si-a adjudecat titlul european la finalul programului liber, in urma unei evolutii perfecte, pe acordurile melodiei "El Tango de Roxanne". Chiar daca a concurat accidentat, Plusenko s-a intrecut pe sine atat la partea tehnica, cat si la cea artistica, obtinand cel mai bun punctaj din cariera.

Aplaudat minute in sir la finalul programului, rusul a parasit patinoarul cu 261,23 puncte, cu 15 mai mult decat ocupantul locului secund Artur Gacinski (246,27). Pe trei s-a clasat francezul Florent Amodio, cu 234,18 puncte.

Din nefericire pentru echipa Rusiei, dar si pentru fanii patinajului artistic, competitia de la Sheffield este ultima pentru Plusenko in acest sezon. "Tarul" va pleca la Munchen (Germania) pentru a se opera la genunchi si va rata participarea la Campionatele Mondiale de la sfarsitul lui martie.

"Sunt fericit pentru acest rezultat. Sunt mandru de prestatia mea si cred ca am scris istorie in patinajul artistic. Am castigat titlul european pentru a saptea oare. Acum voi pleca la Munchen pentru operatie si nu voi lua parte la Campionatul Mondial. Ma voi pregati insa foarte bine pentru urmatorul sezon.", a promis sportivul.

Sapte titluri europene a cucerit Evgheni Plusenko in intreaga sa cariera, fiind depasit doar de suedezul Ulrich Salcow, cu 9 titluri obtinute intre 1898-1913, si austriacul Karl Schafer, cu opt titluri intre 1929-1936.

In alta ordine de idei, romanii vor avea ocazia sa il vada pe sportivul rus pe 7 aprilie la patinoarul Mihai Flamaropol din Bucuresti, in spectacolul "Kings on Ice", alaturi de fostul campion european Brian Joubert.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Evgheni Plusenko, #Plusenko campion european, #Plusenko revenire patinaj , #patinaj