Cupa Mondiala de rugby: Romania invinge Canada dupa cea mai uimitoare revenire din istoria competitiei

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 20:42
17588 citiri
Cupa Mondiala de rugby: Romania invinge Canada dupa cea mai uimitoare revenire din istoria competitiei
Foto: Rugby World Cup

Echipa nationala de rugby a Romaniei a reusit, marti seara, cea mai importanta revenire din istoria turneului, reusind sa invinga Canada cu 17-15, dupa ce a fost condusa cu 15-0!

Canadienii ne-au condus cu 15-0 pana in minutul 53, dar a urmat o revenire absolut fabuloasa pentru "stejari". Niciodata in istoria Cupei Mondiale de rugby nu s-a intamplat ca o echipa sa revina si sa castige dupa ce a fost condusa cu 15 puncte!

Este pentru a doua oara cand Romania intra in istoria Cupei Mondiale de rugby, dupa ce la meciul cu Irlanda, al doilea din grupa D, s-a stabilit un nou record de asistenta, pe Wembley.

Start ezitant, revenire incredibila

"Stejarii" au avut un start ezitant de partida, iar asta i-a costat.

McRorie a adus primele trei puncte pentru Canada, insa Florin Vlaicu a ratat sansa egalarii, irosind o lovitura de penalizare.

Canadienii au reusit primul eseu in minutul 33, prin Van der Merwe, Vlaicu a mai ratat o lovitura de penalizare, iar la pauza scorul a fost 8-0 pentru Canada.

In partea secunda, canadienii au inceput in format, au reusit un eseu prin Hassler si apoi au convertit si lovitura, distantandu-se la 15-0.

Primul eseu al Romaniei a venit abia in minutul 53, autor fiind Macovei, iar Vlaicu nu a mai ratat executia si a facut 7-15. A urmat apoi o revenire cum doar baietii nostri pot reusi!

"Stejarii" au fost mult mai curajosi si ne-au facut sa speram intr-o minune, dupa ce Macovei a reusit un nou eseu, iar Vlaicu a dus scorul la 14-15.

Sinclair a fost eliminat in minutul 72, iar misiunea noastra a devenit mai facila! Vlaicu s-a dovedit a fi eroul Romaniei, cu o lovitura de pedeapsa care a fact scorul 17-15.

Dupa acest rezultat, nationala Romaniei obtine prima victorie in primele trei meciuri de la Mondial si pastreaza sanse de calificare.

Nationala Romaniei va disputa ultimul meci din grupe duminica, de la ora 16:30, impotriva Italiei.

ROMANIA - CANADA 17-15

80 - Final de meci!!! Victorie pentru Romania si cea mai importanta revenire din istoria Cupei Mondiale de rugby!

77 - Romania revine de la 0-15 si trece in avantaj dupa transformarea lui Vlaicu! Suntem la un pas de o victorie istorica!!!

74 - Inca un eseu pentru Macovei si o transformare pentru Florin Vlaicu! Scorul este 14-15 si ne asteapta un final incendiar!

72 - Avem superioritate pana la final dupa ce Sinclair a vazut cartonasul galben.

54 - Florin Vlaicu transforma de aceasta data si scorul devine 7-15.

53 - In sfarsit, eseu pentru Romania! Macovei este cel care il reuseste!

44 - Hirayama mai aduce doua puncte pentru Canada.

43 - Canadienii reusesc al doilea eseu al meciului prin Hassler.

40 - Se reia jocul!

40 - Pauza! Aceasta a fost cea mai slaba repriza de la Cupa Mondiala, ca numar de puncte marcate. Precedentul record data de la meciul Georgia - Tonga, 10-3 la pauza.

39 - Florin Vlaicu rateaza inca o lovitura de penaliare si ratam sansa primelor puncte.

33 - Ramane 8-0 pentru Canada dupa o noua ratare a lui McRorie.

33 - Canadienii reusesc primul eseu al meciului prin Van der Merwe.

20 - Catalin Fercu primeste cartonasul galben si vom juca in inferioritate numerica timp de zece minute.

17 - Florin Vlaicu rateaza si el o lovitura de pedeapsa.

12 - McRorie nu mai rateaza tinta si Canada conduce cu 3-0.

9 - McRorie rateaza o lovitura de pedeapsa pentru canadieni.

1 - A inceput meciul!

Info: Meciul incepe la ora 18:45 si este televizat de Digi Sport 1.

Echipele de start:

ROMANIA: 1. Mihaita Lazar, 2. Otar Turasvili, 3. Paulica Ion, 4. Valentin Poparlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache, 7. Viorel Lucaci, 8. Mihai Macovei (capitan) ; 9. Florin Surugiu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionut Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Madalin Lemnaru, 15. Catalin Fercu.

Rezerve: 16. Andrei Radoi, 17. Andrei Ursache, 18. Alexandru Tarus, 19. Daniel Carpo, 20. Stelian Burcea, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Adrian Apostol, 23. Csaba Gal.

CANADA: 1. Hubert Buydens, 2. Ray Barkwill, 3. Doug Wooldridge, 4. Brett Beukeboom, 5. Jamie Cudmore (capitan), 6. Jebb Sinclair, 7. John Moonlight, 8. Aaron Carpenter; 9. Gordon McRorie, 10. Nathan Hirayama, 11. DTH Van Der Merwe, 12. Nick Blevins, 13. Ciaran Hearn, 14. Jeff Hassler, 15. Harry Jones.

Rezerve: 16. Benoit Piffero, 17. Djustice Sears-Duru, 18. Jake Ilnicki, 19. Kyle Gilmour, 20. Nanyak Dala, 21. Phil Mack, 22. Conor Trainor, 23. James Pritchard.

Romania a fost invinsa in primele doua meciuri de la Cupa Mondiala de Franta si Irlanda.

In schimb, Canada a pierdut meciurile cu Irlanda, Italai si Franta.

Acesta este considerat a fi cel mai usor meci al Romaniei la turneul final.

In bilantul meciurilor directe, Romania a castigat de trei ori si a pierdut de doua ori cu Canada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Romania Canada, #Romania Canada live, #Romania Canada Cupa Mondiala rugby , #rugby
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Frumoasa victorie, cu atat cu cat ne pierdusem...