Echipa nationala de rugby are un nou selectioner

Miercuri, 12 Septembrie 2018, ora 14:00
4073 citiri
Echipa nationala de rugby are un nou selectioner
Foto: Facebook/rugbyromania

Francezul Thomas Lievremont este noul selectioner al nationalei de rugby a Romaniei, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Federatiei Romane de Rugby (FRR), Alin Petrache.

''Am avut un proces de selectie care s-a intins pe o perioada destul de lunga, cu aplicatii de la foarte multi antrenori de valoare de la echipe puternice din rugbyul mondial, chiar din partea catorva antrenori romani. In final am luat decizia, impreuna cu World Rugby, ca Thomas este cel mai in masura sa castige acest concurs pentru postul de antrenor principal al Romaniei'', a declarat Alin Petrache.

El a precizat ca tehnicianul francez a semnat un contract valabil pana dupa Cupa Mondiala din 2023 si ca acesta isi va petrece o parte din timp in Romania si o parte in Franta, unde ii va urmari pe jucatorii romani care evolueaza la echipele de club din ligile din Hexagon. Petrache a precizat ca restul staff-ului echipei nationale nu a fost deocamdata stabilit.

Thomas Lievremont a declarat ca are ca obiectiv imbunatatirea sportului cu balonul oval din tara noastra si ca se va dedica 100% acestui tel, scopul fiind calificarea Romaniei al CM 2023 care se va disputa chiar in Franta.

''De cand am venit in Romania, in februarie, am descoperit un popor si o tara care iubesc rugbyul, care au o pasiune pentru acest sport. Cand intru intr-un proiect ma dedic in totalitate acestuia'', a mentionat antrenorul.

El a spus ca doreste sa readuca zambetul pe fata suporterilor romani, pe care vrea sa-i aiba aproape, dupa dezamagirea produsa prin descalificarea ''Stejarilor'' de la CM 2019 si ca este necesar ca si in Romania sa se infiinteze academii de rugby care sa pregateasca tineri jucatori talentati. De altfel, Petrache a mentionat ca FRR a semnat intelegeri cu academii ale unor echipe din Canada, Franta, Scotia si Italia, pentru ca jucatori de perspectiva din Romania de 17-18 ani sa se poata pregati acolo iar ulterior, daca vor confirma, sa semneze contracte cu formatii din aceste tari.

''Ca sa readucem zambetul este nevoie de victorii, de munca, jucatorii sa recastige bucuria de a evolua pe teren pentru echipa nationala si pentru cluburile lor'', a aratat Lievremont.

In context, presedintele FRR a informat ca nationala frunzei de stejar va sustine trei meciuri in luna noiembrie, unul cu Portugalia, pe 10, crucial pentru ramanerea nationalei in cel de-al doilea esalon valoric european, apoi doua partide test, contra SUA si Uruguay (ambele calificate la CM 2019), fiind discutii si pentru o posibila confruntare cu Kenya (care inca lupta pentru calificarea la Mondialul nipon), care insa daca se va concretiza tricolorii o vor disputa cu Romania A.

Lievremont, care il inlocuieste pe galezul Lynn Howells, facea parte din februarie din staff-ul tehnic al nationalei de rugby a Romaniei, fiind responsabil cu jocul de margine.

In varsta de 44 de ani, Thomas Lievremont a fost international francez intre 1996-2004 si a evoluat in campionatul din Hexagon la Perpignan (1996-2000), Biarritz (2000-2007) si Dax (2007-2008).

La finalul carierei de jucator a devenit antrenor, pregatind pe Dax, echipa pe care a promovat-o in Top 14 (prima liga franceza) si Bayonne, iar in ultimii ani a fost antrenorul si managerul echipei nationale de U20 a Frantei. Fratele sau Marc a fost antrenorul echipei de seniori a Frantei, Les Bleus jucand sub conducerea acestuia finala Cupei Mondiale din 2011.

Ca jucator, Thomas Lievremont a fost de trei ori campion al Frantei cu Biarritz (in 2002, 2005 si 2006) si a castigat cu echipa Frantei de trei ori Turneul celor Sase Natiuni, in 1998 si 2004 (Marele Slem) si 2006, si a fost si vicecampion mondial cu echipa in 1999.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#selectioner nou Romania rugby, #antrenor Romania rugby , #rugby