Nationala de rugby, in mare forma: A treia victorie consecutiva

Sambata, 26 Noiembrie 2016, ora 20:51
12392 citiri
Nationala de rugby, in mare forma: A treia victorie consecutiva
Foto: Hepta.ro

Nationala de rugby a Romaniei a invins, sambata seara, reprezentativa Uruguayului cu scorul de 36-10 (22-3), intr-un meci test, ultimul din acest an, care a avut loc pe Stadionul national Arcul de Triumf din Capitala.

Desi se anticipa ca partida va fi una usoara pentru tricolori in comparatie cu precedentele infruntari din aceasta luna, contra Statelor Unite si Canadei, nu a fost deloc asa, elevii lui Lynn Howells lovindu-se de un adversar foarte bine organizat si disciplinat, in special in defensiva.

Scorul a fost deschis abia in minutul 18, cand Florin Vlaicu a transformat o lovitura de penalitate, dupa un inceput de meci ezitant al ambelor formatii.

Primul eseu al romanilor a fost reusit de Stephen Shennan, in minutul 32, Vlaicu ratand transformarea acestuia, insa oaspetii au redus din diferenta patru minute mai tarziu, prin Felipe Berchesi, care a concretizat, la randul sau, o lovitura de penalitate.

Tricolorii s-au dezlantuit in ultimele 5 minute ale primei reprize. Stephen Shennan si Johan Van Heerden au marcat alte doua eseuri, ambele transformate de Vlaicu, la pauza tabela de marcaj indicand 22-3 pentru nationala antrenata de Howells.

Partea a doua a intalnirii nu a fost mult diferita de prima, atacurile succesive ale "stejarilor" nefiind duse pana la capat si concretizate in puncte.

In minutul 56, Florin Surugiu a reusit cel de-al patrulea eseu al nationalei, transformat de Vlaicu, dupa ce oaspetii au ramas temporar in inferioritate numerica, Manuel Blengio vazand un cartonas galben.

La randul sau, Van Heerden a izbutit un alt eseu, in minutul 65, neacordat de "centralul" partidei, pentru ca in minutul 74, uruguayenii sa marcheze singura lor incercare, prin Guillermo Lijtenstein, transformata de Berchesi, pe fondul unei superioritati numerice.

Tabela de marcaj a fost insa inchisa de romani, prin eseul lui Catalin Fercu, transformat de Vlaicu, scorul final fiind de 36-10.

Romania isi atinge astfel obiectivul propus, de castigare a celor trei partide-test ale toamnei (23-10 cu SUA, 21-16 cu Canada si 36-10 cu Uruguay), si va incepe, din februarie, meciurile de calificare pentru Cupa Mondiala din 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#nationala rugby victorie Uruguay, #Romania victorie Uruguay rugby, #Romania meci test Uruguay, #Romania Uruguay rugby , #rugby