Surpriza uriasa la Mondialul de rugby: Japonia obtine o victorie istorica in fata Irlandei

Sambata, 28 Septembrie 2019, ora 15:24
5273 citiri
Surpriza uriasa la Mondialul de rugby: Japonia obtine o victorie istorica in fata Irlandei
Foto: Instagram/ rugbyworldcup

Selectionata Japoniei a facut un pas decisiv spre calificarea in sferturile de finala ale Cupei Mondiale de rugby editia 2019, pe care o gazduieste, obtinand o victorie istorica in fata reprezentativei Irlandei, cu scorul de 19-12 (9-12), sambata la Shizouka, in cadrul Grupei A a competitiei.

Agresivi si perfect organizati, rugbystii niponi au reusit sa perturbe jocul foarte calculat al irlandezilor, care au avut insa un inceput bun de meci, conducand cu 12-3 dupa 20 de minute de joc, gratie eseurilor reusite de Garry Ringrose (15) si Rob Kearney (20), ultimul urmat de transformarea lui Jack Carty. Japonezii au punctat la randul lor pe parcursul primei reprize in urma loviturilor de penalitate transformate de Yu Tamura (17, 33, 39), astfel ca diferenta la pauza a fost de trei puncte in favoarea irlandezilor (12-9).

Repriza secunda a avut un inceput echilibrat, inainte ca japonezii sa reuseasca primul lor eseu in minutul 58, prin Kenki Fukuoka, urmat de transformarea lui Tamura, gratie carora nationala "Florii de cires" a preluat conducerea (16-12), spre incantarea celor 50.000 de spectatori prezenti in tribune

Acelasi Yu Tamura a stabilit si scorul final al intalnirii, in urma unei lovituri de penalitate, de la 22 m de buturile irlandezilor (72).

Acesta este al doilea succes consecutiv pentru rugbysti niponi, de la startul competitiei, dupa cel obtinut in fata nationalei Rusiei (30-10), in meciul de deschidere.

Japonia a preluat conducerea in clasamentul Grupei A, cu 9 puncte, fiind urmata de Irlanda, 6 puncte, Samoa, 5 puncte, Scotia si Rusia, 0 puncte fiecare.

Urmatoarea adversara a japonezilor va fi Samoa, pe care o vor infrunta pe 5 octombrie, la Toyota, in timp ce Irlanda va juca impotriva Rusiei, pe 3 octombrie, la Kobe.

Au evoluat formatiile:

Japonia: Yamanaka (Fukuoka 51) - Matsushima, Lafaele, Nakamura, Lemeki - Tamura, Nagare (Tanaka 57) - Labuschagne, A. Mafi (Leitch 31), Himeno - Moore, L. Thompson (Van der Walt 64) - Koo (Ai Valu 55), Horie, Inagaki (Nakajima 64).

Irlanda: R. Kearney (L. McGrath 70) - Earls, Ringrose, C. Farrell (Larmour 62), Stockdale - Carty (Carbery 62), Murray - Van der Flier, Stander, O'Mahony (Ruddock 56) - Ryan, Henderson (Beirne 67) - Furlong (Porter 47, Furlong 56, Porter 62), R. Best (S. Cronin 62), Healy (Kilcoyne 47).

Arbitru: Angus Gardner (Australia).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#rezultate Cupa Mondiala rugby, #rugby rezultat surpriza , #rugby