Romania, campioana mondiala la spada

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 21:06
5034 citiri
Romania, campioana mondiala la spada

Echipa feminina de spada a Romaniei a devenit campioana mondiala dupa ce a invins vineri, in marea finala de la Paris, reprezentativa Germaniei, scor 35-26.

Ana Maria Branza, Anca Maroiu, Simona Alexandru si Loredana Iordachioiu au avut un parcurs ireprosabil in cadrul Campionatelor Mondiale de scrima din capitala Frantei. Fetele noastre au trecut, pe rand, de reprezentativele Ucrainei, Frantei si Coreii de Sud.

Singura sincopa a fost in sferturi, cand Romania a trecut greu de Franta cu scorul de 45-40. A urmat un galop de sanatate in semifinala cu Coreea, scor 45-31 si o victorie muncita in finala cu Germania, scor 35-26.

9 asalturi au fost necesare pentru ca "tricolorele" sa treaca de nemtoaice, care au avut-o in echipa si pe Britta Heidemann, campioana olimpica din 2008. Dupa 8 runde in care egalitatea a fost cuvantul cheie, Ana Maria Branza s-a dezlantuit in ultimul asalt, cand a dominat-o copios pe Imke Duplitzer si a adus medalia de aur pentru echipa noastra.

La editia trecuta a Campionatelor Mondiale de scrima, echipa Romaniei de spada a ocupat abia locul 6.

Delegatia Romaniei la Paris avea in palmares, pana acum, doua medalii de bronz, prin Cosmin Hanceanu, la proba individuala de sabie, si prin echipa masculina de sabie.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Romania aur sabie Campionat mondial, #Romania campioana mondiala sabie, #Romania victorie Franta sabie, #Romania campionat mondial scrima Paris , #scrima