A fost ridicata suspendarea laboratorului antidoping de la Bucuresti

Vineri, 05 Aprilie 2019, ora 12:58
2671 citiri
A fost ridicata suspendarea laboratorului antidoping de la Bucuresti
Foto: Agentia Nationala Antidoping

Agentia Mondiala Antidoping (AMA/WADA) a ridicat, cu data de 4 aprilie, suspendarea acreditarii Laboratorului de Control Doping din Romania, suspedat din noiembrie 2017.

"Grupul Expertilor Laboratoarelor AMA/WADA (LabEG), in timpul intalnirii de la Lausanne din perioada 09-11 martie 2019, a revizuit statusul acreditarii Laboratorului de Control Doping din Romania, suspendat din data de 29 noiembrie 2017. LabEG a concluzionat ca Laboratorul a rezolvat toate problemele care au condus la suspendarea acreditarii si, in plus, Laboratorul a corectat toate neconformitatile identificate in timpul vizitei de evaluare efectuata de AMA/WADA in perioada 25-26 septembrie 2018", se arata intr-un comunicat de presa.

LabEG a consimtit, in unanimitate, ca Laboratorul a indeplinit toate criteriile Comitetului Disciplinar pentru reinstaurarea acreditarii si a recomandat Comitetului Executiv al AMA/WADA, in data de 19 martie 2019, ridicarea suspendarii acreditarii Laboratorului.

"Decizia presedintelui Comitetului Executiv al AMA/WADA isi produce efectele de la data emiterii, astfel ca Laboratorul isi va relua toate activitatile fara restrictii", subliniaza conducerea unitatii.

La sfarsitul lunii trecute, Presedintele Agentiei Nationale Anti-Doping (ANAD), Cristian Balaj, declarara ca Agentia Mondiala Antidoping va ridica in scurt timp suspendarea Laboratorului de Control Doping de la Bucuresti.

In urma unei anchete amanuntite, Agentia Mondiala Antidoping a suspendat Laboratorul de la Bucuresti la 29 noiembrie 2017 pentru falsificarea rezultatelor unor teste antidoping efectuate de sportivi romani. Principalii vizati de investigatia AMA/WADA au fost directorul Laboratorului, Valentin Pop, si fosta directoare adjuncta Mirela Zorio, ambii destituiti din functii in 2017.

In prezent, Laboratorul de Control Doping este condus de Cristina Stan, aceasta ocupand functia de director din luna mai 2018.

Laboratorul de Control Doping de la Bucuresti a fost infiintat in 1983 si a fost pentru mult timp singurul laborator acreditat de Agentia Mondiala Antidoping din Europa de Est.

Laboratorul este o institutie publica cu personalitate juridica, independenta din punct de vedere analitic, financiar, stiintific si operational fata de Agentia Nationala Anti-Doping (ANAD) si orice structura sportiva, in subordinea Guvernului si in coordonarea primului ministru, finantat din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#laborator antidoping Bucuresti, #laborator doping Bucuresti suspendat , #stiri din sport