Campionat national cu doar patru echipe

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 17:18
1771 citiri
Campionat national cu doar patru echipe
Foto: prosport.ro

Cateva ramuri sportive din Romania, altadata pe val (ca performante internationale), in ultimii ani nu doar ca au intrat in anonimat si dezinteres, dar risca, incet-incet, chiar sa dispara de pe firmament.

Daca despre oina, asa zis sport traditional autohton (un fel de replica romaneasca a baseball-ului american), aproape ca nu se mai vorbeste deloc, iata ca nici popicele nu par sa aibe o soarta mai buna. Ba au inceput sa cada si aici nu ne referim expres la obiectele de joc, cat la echipe intregi, unele cu vechi stagii in sportul cu bila.

In momentul de fata, Campionatul National rezervat seniorilor (baieti si fete, separat) a devenit o intrecere foarte restransa numeric, cu doar o mana de grupari ramase in competitie, incat cota de interes si atractivitate a scazut mai mult decat ingrijorator.

Astfel, in CN masculin s-a pornit la drum pentru editia 2010/2011 cu sapte echipe, ca odata cu recentul start al returului sa mai ramana in picioare doar patru, abandonand pe parcurs ICMRS Galati, Foresta HLV Talmaciu, ca zilele trecute sa anunte retragerea si CS Siderurgica Hunedoara. Toate au renuntat exclusiv din motive financiare, culmea, hunedorenii dispunand si de cea mai performanta sala de popice din tara.

Nici la fete lucrurile nu stau cu mult diferit fata de baieti, in competitia rezervata popicareselor prestand acum doar cinci echipe.

Este regretabil ca s-a ajuns la o asemenea situatie in campionatul intern, in conditiile in care Romania, decenii la rand, chiar a fost o forta in popicele internationale, panoplia de titluri fiind una impresionanta (multipla campioana mondiala si europeana pe echipe, plus zeci de medalii la individual).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Campionat National popice 2011, #mari popicari romani, #oina romaneasca, #sporturi ignorate , #stiri din sport
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
lasa ca va veni Udrea cu sali de popice la sate...numai sa iasa si comisioane grase!