Topul celor mai bine platite sportive din lume

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 20:39
4768 citiri
Topul celor mai bine platite sportive din lume

Jucatoarele de tenis domina prima jumatate a topului celor mai bine platite sportive din lume, insa in acest clasament exista si prezente exotice, ca patinatoarea Kim Yu-Na.

"Traiesc din titlurile obtinute si din imaginea lor sportiva. Sunt bogate, frumoase si atrag mii de spectatori unde evolueaza. Blitzurile aparatelor de fotografiat se descarca la fiecare pas al sportivelor. Ele sunt femeile care castiga cel mai mult in lumea sportului profesionist. Unele sunt aici pentru merite sportive, altele pentru frumusetea lor si a contractelor incheiate ca imagine a marilor firme. Bugetul lor depaseste de departe chiar si pe a multor sportivi de elita", se arata pe site-ul Eurosport.

Iata si topul celor mai bine platite sportive din lume publicat:

1. Maria Sharapova(Rusia) - Tenis/ 17.5 milioane de euro - n. 19 aprilie 1987 - cea mai bine platita femeie din lume in sport, a incheiat recent un contract cu firma Nike care ii aduce in buget 70 milioane de euro in urmatorii opt ani. Tenismena rusa nu este numai una dintre cele mai bune pe terenul de tenis, ci este si o figura care promoveaza imaginea sa si atrage o masa incredibila de spectatori in arenele din lume.

2. Serena Williams (SUA) - Tenis/ 14.4 milioane de euro - n. 26 septembrie 1981 - cea mai mica dintre surorile Wiliams a castigat doua turnee de Grand Slam in 2008 care i-au adus un record in premii de 6,5 mil euro. In august 2009, cele doua surori au investit bani in clubul Miami Dolphins din Liga Profesionista de Fotbal american, facand parte din proprietarii echipei. Atrage de asemenea spectatori in tribune.

3. Venus Wiliams (SUA) - Tenis/ 11 milioane de euro - n. 17 iunie 1980 - sora mai mare din familia Wiliams are contracte cu firmele Oreo, Powerade, Tide si Wilson. Este co-autor al cartii "Come to win", care arata cum persoane influente practica sport alaturi de copii. Impreuna cu sora sa sunt sportivele de culoare care castiga cei mai multi bani din sport.

4. Danica Patrick (SUA) - Raliuri/ 8.6 milioane de euro - n. 25 martie 1982 - este cunoscuta ca pilot de raliuri si are multe contracte care ii urca veniturile.

5. Kim Yu-Na (Coreea de Sud) - Patinaj artistic/ 7 millones de euros - n. 5 septembrie 1990 - nu este cunoscuta in lumea sportului din Occident, dar medalia de aur obtinuta la Jocurile Olimpice de iarna din 2010 i-a adus contracte cu Hyunday, Nike si Samsung.

6. Annika Sorenstam (Suedia) - Golf/ 5.7 milioane de euro - n. 9 0ctombrie 1970 - castigatoare de opt ori a Ligii Profesioniste de Golf s-a retras din competitii in 2008, dar continua sa fie una dintre cele mai bine platite sportive din lume. Diverse marci ca Lotus, Rolex, Cutter & Buck si Callaway continua sa-i foloseasca imaginea.

7. Ana Ivanovici (Serbia) - Tenis/ 5.2 milioane de euro - n. 6 noiembrie 1987 - considerata cea mai sexy tenismena din circuit in ultimii doi ani, a incheiat un contract fabulos in acest an cu cunoscuta firma de echipament sportiv Adidas. Este una din sportivele care atrag cel mai mare numar de fani in tribune.

8. Jelena Jankovici (Serbia) - Tenis/ 3,8 miloane de euro - n. la 28 feb 1985 - a fost prima tenismena care a ocupat locul I in 2008, fara sa obtina niciun titlu de Grand Slam. In 2009 a semnat cu o firma de moda care ii asigura in mare parte veniturile extrasportive. Nu este o abonata a titlurilor in turneele de tenis, dar imaginea sa este foarte apreciata pentru diferite marci extrasportive.

9. Paula Creamer (SUA) - Golf/ 3,7 milioane de euro - n. la 5 august 1986 - a ratat inceputul sezonului datorita unei accidentari, dar a castigat cel mai important turneu, US Open. Detine contracte cu diverse firme de moda.

10. Lorena Ochoa (Mexic) - Golf/ 3,6 milioane de euro - n. la 15 oct 1981 - este o celebritate in tara sa. S-a retras din competitii in aprilie 2010 si reprezinta imaginea a numeroase firme de imbracaminte si a unor produse de infrumusetare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#top salarii sportive, #Ana Ivanovici, #Maria Sharapova, #Serena Williams, #Danica Patrick , #stiri din sport