Doliu in lumea culturismului

Luni, 25 Martie 2013, ora 14:45
3265 citiri
Doliu in lumea culturismului
Sursa:guardianlv.com

Parintele culturismului modern, Joe Weider s-a stins din viata intr-un spital din Los Angeles, la varsta de 93 de ani, in urma unui infarct, a anuntat purtatorul de cuvant al familiei citat de publicatia Los Angeles Times.

Este cunoscut ca acesta a fost mentorul celebrului Arnold Schwarzenegger, pe care l-a lansat la Hollywood .

Weider s-a nascut in 1919 si a crescut intr-un cartier rau famat al Montrealului, in perioada Marii Recesiuni. Viata i s-a schimbat dupa ce a inceput sa ridice greutati. A participat la primul concurs la varsta de 17 ani, dupa care a devenit cunoscut in toata Canada.

A inceput sa-si creeze un mic imperiu in jurul culturismului. Pentru inceput a editat prima publicatie de profil, Your Physique, in 1936, care a devenit, din 1980, Muscle and Fitness. Mai tarziu a lansat si alte reviste pe piata, ca Men's Fitness, Flex, Shape, Muscle & Fitness Hers si Natural Health.

In 1939 a fondat compania Weider Nutricion, considerata prima din lume care a fabricat suplimente nutritive destinate culturistilor.

Impreuna cu fratele sau mai tanar, Ben, a fondat in 1946, Fedratia Internationala de Body Building(IFBB).

In 1965 a pus bazele concursului Mister Olympia, care s-a transformat in principala competitie din lumea culturismului profesionist. Au urmat si alte competitii ca Ms. Olympia, in 1980, Fitness Olympia, in 1995 si Figure Olympia, in 2003.

Celebrul Arnold a fost una din figurile importante care a fost influentat in cariera de Joe Weider.

"A oferit lumii gratuit timpul si cunostintele sale si a devenit o figura paterna pentru mine", a postat pe pagina sa de web fostul guvernator de California.

"El a fost cel care m-a sfatuit la antrenamente, in afaceri, iar o data, in mod straniu, a spus ca eram un actor shakespearian german, pentru a obtine primul meu rol in filmul Hercule in New York, in ciuda faptului ca abia vorbeam engleza", a continuat castigatorul concursului Mister Olympia intre anii 1970-75 si 1980.

"A fost alaturi de mine de-a lungul vietii in mod constant si imi va fi foarte dor de el", a incheiat Schwarzenegger.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Joe Weider mort infarct, #Weider Arnold culturism , #stiri din sport
Comentarii