Mandru ca sunt roman: Campionii care fac cinste Romaniei

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 09:33
9007 citiri
Mandru ca sunt roman: Campionii care fac cinste Romaniei
Foto: Georgeta Andrunache

Ce motive am sa fiu mandru ca sunt roman? Pentru ca am avut ocazia sa fiu reprezentant in lume de persoane ca...

1. Georgeta Andrunache, are in palmares cinci medalii olimpice de aur, obtinute la trei editii ale JO. S-a retras dupa Europenele de anul acesta, unde a castigat titlul la 8+1.

2. Diana Mocanu, singura dubla campioana olimpica din inotul romanesc. A cucerit cele doua medalii de aur la Sydney - 2000, in probele de 100 si 200 metri spate.

3. Constantina Dita, aurul cucerit de ea in proba de maraton, la JO din 2008, echivaleaza, spun specialistii, cu nota 10 obtinuta de Nadia la Montreal 1976.

4. Cristi Chivu, liderul nationalei de fotbal a Romaniei, dupa "generatia de aur", a imbracat tricoul primei reprezentative de 75 de ori.

5. Gabi Szabo, campioana olimpica la atletism (Sydney 2000 - 5.000 metri). In 1999, an in care a castigat circuitul Golden League, a fost desemnata cea mai buna atleta a lumii.

6. Catalina Ponor, tripla campioana olimpica la Atena, in 2004, a avut puterea sa revina in activitatea de mare performanta. La Londra 2012, ea a obtinut doua medalii, argint si bronz.

7. Sandra Izbasa, campioana olimpica la doua editii consecutive ale JO. Liderul generatiei sale, ea a impresionat prin eleganta, acuratete si frumusete.

8. Luminita Hutupan, singura hanbdalista din Romania care a cucerit de trei ori Liga Campionilor. Vicecampioana mondiala in 2005 cu nationala Romaniei.

9. Lucian Bute, campion mondial IBF la supermijlocie intre octombrie 2007 si mai 2012, timp in care si-a aparat centura cu succes de noua ori.

10. Mihai Covaliu, campion olimpic la Sydney in 2000, medaliat cu bronz la JO 2008, Cova si-a completat palmaresul cu un argint olimpic, dar din postura de antrenor, la JO 2012.

... si pentru ca am avut ocazia sa ma bucur alaturi de ei.

Cristian Panzaru

Viziteaza Romania frumoasa! Ziare.com si Groupon te trimit in vacanta la munte

Propune un roman de care putem fi mandri sau spune de ce esti tu mandru sa fii roman si poti castiga o iesire la munte, pe Valea Prahovei, dar si in alte destinatii romanesti de vis.

Cunosti un roman care traieste in tara sau in strainatate cu care ne putem mandri? Spune-ne povestea lui si o vom publica!

Te fascineaza un personaj sau o intamplare care a marcat istoria Romaniei? Trimite-ne un documentar pe aceasta tema si-l vom publica!

Trimite-ne propunerea ta, in perioada 2 noiembrie - 29 noiembrie, pentru a te inscrie in concurs. Cele mai interesante 3 propuneri vor fi premiate cu vacante la alegere, oferite de Groupon.

Ne poti scrie pe adresa: mandrucasuntroman@ziare.com

Propuneri ale cititorilor Ziare.com - vezi participantii la concurs

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Campionii Romaniei, #sportivi Romania, #campioni Romania, #romanians are smart, #ne mandrim cu ei , #stiri din sport