Ministrul Sportului: Nu sunt semne ca am inteles rezultatul rusinos de la Jocurile Olimpice

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 16:58
3088 citiri
Ministrul Sportului: Nu sunt semne ca am inteles rezultatul rusinos de la Jocurile Olimpice
Foto: Facebook/ Elisabet Lipa

Ministrul Tineretului si Sportului de la Bucuresti, Elisabeta Lipa, este de parere ca factorii de decizie din sportul romanesc nu au inteles rezultatul obtinut de tara noastra la Jocurile Olimpice de la Rio.

Fosta mare sportiva mai spune ca sefii sportului din Romania vorbesc cu detasare despre problemele din fenomen si ca amana implementarea unor solutii de redresare a situatiei actuale.

"Jocurile Olimpice de la Rio ne-au aratat o realitate trista. Am obtinut un rusinos loc 47 in Brazilia si inca nu sunt semne ca am inteles aceasta lectie. Nu ne ingrijoram de soarta sportului. Cerem multe fara sa sprijinim mai mult. Vizam functii, dar trebuie sa ne intelegem responsabilitatile. Nu inteleg de unde vine aceasta detasare cu care vorbim despre problemele grave cu care ne confruntam. Oricum, pentru rezolvarea lor va fi nevoie de timp. Cu cat amanam implementarea solutiilor de reglare a acestui sistem, cu atat ne indepartam de performanta.

Tara asta investeste tot mai multi bani in sport, dar rezultatele sunt tot mai modeste. Nu putem continua asa, nu putem ignora semnalele de alarma pe care le primim. Fiecare dintre noi, fie ca suntem in Guvern, Federatii, COSR, cluburi, scoli, avem de gestionat secvente de parcurs fara de care campionii de maine nu se vor putea naste. Nu tine totul de ceea ce fac sportivii pe teren. Rezultatele bune nu vor veni fara o buna organizare, fara colaborare intre noi", a spus Lipa in cadrul unui discurs sustinut inaintea alegerilor COSR.

Ministrul Sportului le mai solicita oamenilor din acest fenomen sa fie onesti, sa accepte realitatea si sa renunte la atacuri.

"Sa fim corecti in primul rand cu noi si intre noi. Sa acceptam aceasta realitate, generata de actiunile si inactiunile noastre, de unele complicitati subterane si contraproductive. Trebuie, cu totii, sa punem binele comun, care nu poate fi decat binele sportului romanesc, deasupra beneficiilor personale, care sunt oricum trecatoare si au capacitatea de a compromite si umbri chiar si o imagine construita prin ani de munca.

Sa renuntam la practica atacurilor pe sub sau peste fileu, fiind solidari si punand impreuna tot ceea ce avem mai bun pentru a oferi societatii un model de urmat, unul de inspiratie pentru cei care isi doresc performanta in sport. Un model care sa se ridice la inaltimea valorii individuale a fiecaruia dintre noi."

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elisabeta Lipa sport Romania, #Lipa discurs alegeri COSR , #stiri din sport