Romania, campioana europeana la tenis de masa, dar sportivele sunt nemultumite: Vrem conditii minime

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 13:26
6734 citiri
Romania, campioana europeana la tenis de masa, dar sportivele sunt nemultumite: Vrem conditii minime
Foto: Federatia Romana de Tenis de Masa

Romania a devenit campioana europeana absoluta la tenis de masa, insa fetele noastre sunt nemultumite de conditiile pe care le au in tara.

Managerul Federatiei Romane de Tenis de Masa, Beatrice Romanescu, a dezvaluit ca Bucurestiul nu are o sala de tenis de masa, iar in intreaga tara sunt numai doua astfel de locatii care ofera conditii normale.

Romanescu a continuat spunand ca fetele noastre sunt mult mai bine vazute in strainatate decat in tara, mai ales ca fortele acestui sport "importa" jucatoare asiatice, in timp ce noi ne promovam sportivii, devenind o curiozitate in lumea tenisului de masa.

"Noi avem primii doi juniori la fete si la baieti. Sa nu uitam ca avem legitimati 1000 de sportivi. Sunt diferente izbitoare intre ceea ce inseamna celelelalte nationale din Europa. Nu avem nicio sala de tenis de masa in Bucuresti. Exclusiv exista la Bistrita si la Constanta. Nevoile sunt permanente. Nu cerem luna de pe cer, vrem doar conditii minime pentru a ne antrena la nivelul pe care-l avem. Nu vreau sa enumar performantele din sportul romanesc la ora actuala, dar va rog sa ma credeti ca e frustrant sa ai atatea medalii in saculet si aceste medalii sa nu reprezinte nimic pentru cei care pot aloca bani.

Sa stiti ca exista un respect deosebit pentru Romania atunci cand ne ducem in afara tarii. Suntem mult mai bine priviti de cei din afara si imi asum asta. Suntem tara care nu naturalizeaza sportivi asiatici si suntem o curiozitate pentru toata lumea si lumea stie ca nu avem aia, nu avem aia, ca traim cu un buget... mereu suntem intrebati cum reusim sa facem performanta la un asemenea nivel. Cum reusim? Este foarte simplu. Suntem o echipa si sa stiti ca toate lucrurile astea pe care nu le avem ne fac mai ambitiosi, suntem foarte uniti. Fetele astea merita toata aprecierea noastra, pentru ca e o munca imensa in spatele acestei performante. Va rog sa ma credeti ca indiferent de sala, avem, nu avem, mereu stim ce avem de facut. La nivel european suntem mult mai cunoscuti decat suntem in propria tara", a spus Romanescu la ProSport LIVE.

Romania a devenit campioana european absoluta in proba pe echipe la tenis de masa, in cadrul Europenelor desfasurate la Luxemburg, dupa o finala absolut dramatica decisa in meci decisiv, scor 3-2 pentru fetele noastre.

Patru dintre cele cinci componente ale echipei aliniata de Germania in finala cu Romania sunt chinezoaice naturalizate.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Romania campioana europeana tenis masa, #Romania titlu european, #Romania tenis masa Europene , #stiri din sport