S-au decernat Oscarurile in sport. Iata castigatorii

Marti, 07 Februarie 2012, ora 10:20
1979 citiri
S-au decernat Oscarurile in sport. Iata castigatorii

Ceremonia de acordare a premiilor Academiei Laureus World Sports, corespondentul Oscarului in sport, a avut loc luni seara la Londra.

Marele protagonist al noptii a fost tenismenul Novak Djokovici, care a primit premiul pentru "Cel mai bun sportiv al lumii in 2011". Invingator anul trecut in trei turnee de Grand Slam, sportivul sarb i-a depasit la numar de voturi pe ceilalti nominalizati: Usain Bolt (Jamaica), Cadel Evans (SUA), Lionel Messi (Argentina), Dirk Nowitzki (Germania) si Sebastian Vettel (Germania).

La categoria "Sportiva anului 2011", primul loc a fost acordat atletei Vivian Cheruiyot din Kenia considerata una dintre cele mai mari alergatoare din actuala generatie. Sportiva de pe continentul negru a obtinut, in 2011, aurul in probele de 5.000 de metri si 10.000 de metri, la Campionatele Mondiale de atletism de la Daegu (Coreea).

Echipa de fotbal FC Barcelona, castigatoare anul trecut a Ligii Campionilor, Supercupei Europei si a Campionatului Mondial al cluburilor, a fost premiata cu titlul de "Cea mai buna echipa a anului 2011" in dauna celorlalte contracandidate ca nationala de rugby a Noii Zeelande, echipa de baschet Dallas Maverics din NBA sau scuderiei Red Bull din Formula 1.

La categoria "Revelatia anului" s-a impus jucatorul de golf Rory McIlroy (Irlanda de Nord). Atletul Oscar Pistorius (25 ani / Africa de Sud), primul sportiv cu handicap care a obtinut medalia de argint la Mondialele de atletism de la Daegu, rezervate sportivilor fara handicap, a fost desemnat numarul unu la categoria "Cel mai bun sportiv cu handicap din lume" in 2011.

Surferul Kelly Slater (SUA) s-a impus ca "Cel mai bun din lume in sporturi extreme".

O alta categorie la care se s-a decernat premiu a fost "Revenirea anului", care l-a avut castigator pe jucatorul de golf Darren Clarke (Irlanda de Nord).

Premiile speciale au fost atribuite fostului international englez din anii '60 - '70, Bobby Charlton pentru intreaga cariera si fostului fotbalist brazilian Rai pentru campaniile de sprijinire a drepturilor sociale.

Castigatorii prestigioaselor trofee care recompenseaza performatele realizate in domeniul sportului in anul precedent au fost alesi de un juriu format din 47 de membri care alcatuiesc Academia, din care fac parte si fostii mari sportivi romani, Nadia Comanici si Ilie Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#castigatori Oscar sport , #stiri din sport