Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vezi ce mari sportivi s-au retras in 2010

Sambata, 01 Ianuarie 2011, ora 14:00
1459 citiri
Vezi ce mari sportivi s-au retras in 2010

Mai multi sportivi de talie mondiala si-au incheiat activitatea profesionista in 2010, printre ei numarandu-se si Fernando Morientes, Elena Dementieva sau Carlos Moya.

Iata lista sportivilor care s-au retras in 2010:

Ianuarie:

- Rene Higuita, portarul columbian devenit celebru pentru "lovitura scorpionului" s-a retras la 43 de ani.

Aprilie:

- Lorena Ochoa, jucatoarea mexicana de golf, numarul 1 mondial in ultimii 3 ani, si-a anuntat retragerea la 28 de ani.

Mai

- Internationalul englez Mike Catt a jucat ultimul meci oficial. Englezul a imbracat de 75 de ori tricoul nationalei sale, cucerind de trei ori Turneul celor 6 Natiuni. La nivel de club, a castigat o Cupa a Europei si de trei ori campionatul Angliei.

- Atacantul olandez Roy Makaay a agatat ghetele in cui dupa finala Cupei Olandei pierduta de echipa sa, Feyenoord Rotterdam, in fata celor de la Ajax Amsterdam. In varsta de 35 de ani, Makaay a mai jucat la Vitesse, Tenerife, Deportivo la Coruna si Bayern Munchen.

Iulie

- Giovanni van Bronckhorst si-a anunat retragerea din nationala Olandei dupa finala Cupei Mondiale din Africa de Sud, castigata de Spania. Fundasul care a bifat 106 prezente in tricoul "portocalei mecanice" a avut a evoluat la urmatoarele echipe de club: Waalwijk, Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal Londra si FC Barcelona.

- Tot in luna iulie s-a retras din activitate campionul olimpic la 110 metri garduri in 1996, Allen Johnson. Americanul si-a adjudecat patru titluri mondiale si are in palmares 44 de curse castigate.

August

- Christian Panucci a spus adio fotbalului pe 23 august, la 37 de ani. Fostul international italian a jucat la AC Milan, Inter Milano, Real Madrid, Chelsea si AS Roma, castigand de doua ori Liga Campionilor, doua titluri in Italia, respectiv Spania.

- Opt zile mai tarziu a renuntat la cariera de jucator si spaniolul Fernando Morientes. Atacantul a castigat nu mai putin de trei Ligi ale Campionilor, cu Real Madrid, si doua Supercupe ale Europei, atat cu echipa de pe Santiago Bernabeu, cat si cu FC Liverpool. Morientes a mai jucat la Albacete, Zaragoza, AS Monaco, Valencia si Olympique Marseille. Pentru nationala Spaniei a marcat 27 de goluri in 47 de meciuri.

Octombrie:

- Campionul olimpic la maraton in 2004 Stefan Baldini a renuntat la atletism la 39 de ani. El a castigat doua titluri europene si doua medalii de bronz la campionatele mondiale.

- Ryoko Tamura-Tani, dubla campioana olimpica si de sapte ori campioana mondiala la judo, a renuntat la kimono pentru a se dedica unei cariere in politica.

- Rusoaica Elena Dementieva si-a anuntat retragerea tot in luna octombrie, dupa turneul de Masters de la Doha. Sportiva a castigat 16 turnee WTA si a jucat doua finale de Mare Slem, la Roland Garros si US Open.

Noiembrie

- Tenismanul Carlos Moya s-a retras dupa 15 ani de cariera profesionista, din cauza accidentarilor repetate. Moya a fost numarul 1 mondial in 1999 si a castigat 20 de turnee ATP si Cupa Davis (2004).

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#retragere sportivi 2010, #Fernando Morientes, #Carlos Moya, #retrospectiva 2010 , #stiri din sport