Victorie senzationala pentru Audi la Le Mans

Duminica, 12 Iunie 2011, ora 18:55
1287 citiri
Victorie senzationala pentru Audi la Le Mans

Audi Sport Team Joest a castigat editia 2011 a cursei de anduranta de 24 ore de la Le Mans.

Constructorul german a reusit cea de-a 10-a victorie din istorie la Le Mans, dupa o lupta acerba cu echipajele Peugeot Total.

Cursa a inceput cum nu se poate mai prost pentru Audi, care a ramas fara doua dintre cele trei echipaje in urma unor accidente.

Nemtii au pierdut intai fara masina pilotata de tripleta Mc Nish - Kristensen - Capello, in care isi puneau cele mai mari sperante. Dupa lasarea noptii, a venit randul bolidului pilotat de echipajul Dumas - Bernhard - Rockenfeller sa paraseasca prestigioasa cursa. Ambele accidente au fost violente, insa nu s-au inregistrat victime.

Ramasa singura in competitie, masina Audi R18 TDI cu numarul 2 a condus cursa aproape 24 de ore, mentinandu-se la un tur distanta de urmaritorii de la Peugeot, care, desi au facut mai putine opriri la boxe, nu au reusit sa treaca in frunte. Finalul a fost foarte strans, Lotterer trecand linia de sosire cu doar 13 secunde in fata ocupantului pozitiei secunde.

Victoria la general si implicit la categoria LMP1 a revenit astfel echipajului Lotterer - Fassler - Treluyer, podiumul fiind completat de doi bolizi Peugeot 908, apartinand echipajelor Pagenaut - Bourdais - Lamy, respectiv Minassian - Montagny - Sarrazin.

Categoria LMP2 a fost castigata de prototipul Zytek-Nissan (cu echipajul Lombard - Smith - Ojjeh), care a incheiat cursa pe locul 8 la general. Pozitia intai in clasamentul clasei GTE-Pro (locul 11 la general) a revenit echipei Corvette Racing cu echipajul Garcia - Milner - Beretta.

Corvette si-a adjudecat trofeul si la clasa GTE-Am (locul 20 la general) si va sarbatori intr-un mod inedit 100 de ani de la infiintarea companiei. Bolidul american apartinand echipei Larbre Competition a fost pilotat de echipajul Gardel - Canal - Bornhauser.

Audi scrie istorie

In urma succesului inregistrat sambata in Franta, Audi a depasit Ferrari in clasamentul constructorilor cu cele mai multe victorii inregistrate in cursa de 24 de ore de la Le Mans. Producatorul german ocupa locul secund cu 10 victorii, in timp ce Scuderia Ferrari, care a inregistrat ultimul succes in 1965, se afla pe trei cu noua trofee. Lider absolut este Porsche, care a s-a impus de 16 ori in perioada 1970-1988.

Pe locurile patru si cinci figureaza producatorii britanici Jaguar si Bentley, cu sapte, respectiv sase succese.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Le Mans 2011, #Audi victorie Le Mans , #stiri din sport