Judecatorul Stan Mustata, arestat preventiv (Video)

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 07:13
5042 citiri
Judecatorul Stan Mustata, arestat preventiv (Video)

Judecatorul Stan Mustata a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in dosarul de mita in schimbul unor solutii favorabile in dosare.

Alaturi de acesta a fost arestata preventiv si grefiera Mariana Curea, anunta Realitatea Tv.

Decizia magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti nu este definitiva si a fost deja contestata la instanta suprema.

Judecatorul Stan Mustata e acuzat de procurorii DNA ca ar cerut mita de la mai multe persoane condamnate sau inculpate, pentru a le rezolva favorabil situatia in instanta, ultima suma ceruta in luna aprilie fiind de 30.000 de euro.

DNA: Judecatorul Mustata a cerut 30.000 de euro pentru a face trafic de influenta

CSM a avizat favorabil cererea procurorilor DNA de perchezitionare si retinere a judecatorului, iar acesta a fost citat pentru marti seara, la ora 18:00, la sediul central al DNA. Magistratul a fost apoi retinut pentru 24 de ore si ulterior prezentant in fata colegilor sai de la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

CSM a avizat retinerea judecatorului Mustata

Stan Mustata este acuzat de "constituire a unui grup infractional organizat, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, sase infractiuni de luare de mita si o infractiune de trafic de influenta".

Suspect in dosarul judecatorului Mustata: Mancam si beam in apartamentul din Colentina

Judecatorul Stan Mustata urma sa judece marti un nou termen la Curtea de Apel in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu este condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare.

In plus, surse judiciare au declarat ca la dosarul lui Mustata exista probe si interceptari care arata ca acesta ar fi luat mita pentru solutionarea favorabila a 6 dosare, intre care si cel al lui Mihai Stoica, dar si dosarul ICA.

In replica, Dan Voiculescu a sustinut, marti, o declaratie de presa in care a reamintit ca este un "adversar politic consecvent al lui Basescu Traian" si ca el este cel care a initiat in 2007 suspendarea presedintelui.

Dan Voiculescu cere procurorului general sa ancheteze DNA in cazul judecatorului Mustata

De asemenea, Dan Voiculescu a sesizat procurorul general al Romaniei si Ministerul Justitiei cu privire la inceperea urmaririi penale a judecatorului Stan Mustata pentru fapte de coruptie, cerand anchetarea DNA cu privire la aceasta decizie a procurorilor.

Judecatorul Mustata, la DNA: Cititi solutiile, aduceti banii, dovediti ca i-am primit!

In ciuda probelor adunate de investigatori, Mustata sustine ca este nevinovat. "Sunt nefondate, glume, franturi de conversatii", a declarat el despre dovezile pe care DNA sustine ca le are impotriva lui, dupa ce procurorii anticoruptie au inregistrat mai multe discutii ale unor persoane din anturajul judecatorului, vorbind despre sumele pe care acesta le-ar pretinde pentru a da solutii favorabile acuzatilor in mai multe dosare.

Judecatorul Stan Mustata, dupa audierile de la DNA: Mi-e teama ca voi fi arestat

"Mi-e teama ca voi fi arestat", a recunoscut, insa, magistratul in fata jurnalistilor care l-au asaltat cu intrebari.

D.T.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Judecatorul Stan Mustata arestat, #Mustata judecator Voiculescu arestat , #arestat
Comentarii
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
Bratul drept al varanului a fost anihilat ! Cine va fi urmatorul ?
Poza ORD cel adevarat
ORD cel adevarat
rank 5
Mustata cred ca va avea ocazia sa doarma in acelasi pat cu