Un judecator de la TAS dezvaluie ce risca Steaua in razboiul cu echipa nationala

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 12:20
4711 citiri
Un judecator de la TAS dezvaluie ce risca Steaua in razboiul cu echipa nationala
Foto: Facebook/ FC Steaua

Steaua se afla in conflict deschis cu echipa nationala dupa ce campioana nu le-a permis celor sase jucatori convocati de Anghel Iordanescu sa se alature lotului primei reprezentative pentru cantonamentul din Antalya.

In aceste conditii, "Generalul" a solicitat FRF sa sanctioneze aspru formatia "ros-albastra", insa acest lucru este dificil de pus in practica.

Singurul roman care judeca la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, Cristian Jura, este de parere ca Steaua nu poate fi sanctionata asa cum isi doreste Iordanescu.

"Avand in vedere ca nu este data oficiala FIFA, jucatorii nu pot fi suspendati pentru ca au refuzat convocarea la echipa nationala. Nerespectarea unei decizii a Comitetului Executiv poate aduce o suspendare pentru un oficial al Stelei, in functie de reglementarile interne, dar jucatorii nu pot fi pedepsiti. Poate fi o suspendare de pana la doi ani pentru un oficial al Stelei", a explicat Jura pentru Fanatik.

Exclusiv Fotbalistii Stelei risca o suspendare drastica dupa boicotul nationalei

Avocatul Catalin Ciubota, specialist in litigii sportive, sustine ca, dimpotriva, cei sase jucatori si antrenorul Stelei risca sa fie suspendati.

"Neprezentarea la actiunile echipei nationale poate atrage masuri disciplinare impotriva jucatorilor. Acum este o problema cu calendarul pentru ca regulamentul disciplinar nu face distinctie intre o actiune oficiala sau un cantonament de acest gen. In masura in care sunt intrunite conditiile necesare sanctiunii, se poate ajunge aici, iar Comisia de Disciplina se poate autosesiza. Conform articolului 69 din Regulamentul Disciplinar, suspendarea poate fi de la 4 la 8 etape", a declarat Catalin Ciubota pentru Ziare.com.

Opinie juridica: Cine are dreptate in conflictul dintre Steaua si echipa nationala

Anghel Iordanescu a convocat sase jucatori de la Steaua pentru stagiul de pregatire al echipei nationale din Antalya, insa partile nu au ajuns la un acord in privinta momentului prezentarii la lot, iar fotbalistii au ramas sub comanda lui Reghecampf.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Steaua nationala conflict, #Steaua jucatori echipa nationala, #Iordanescu Steaua nationala Romania , #cantonament