Eliberati-l pe Gigi, Steaua moare! (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 01 August 2013, ora 16:17
2987 citiri
Eliberati-l pe Gigi, Steaua moare! (Opinii)

Dupa multi ani, Steaua traverseaza o perioada chiar foarte buna. "Ros-albastrii" au castigat titlul in Liga 1, s-au impus si in Supercupa si sunt foarte aproape de calificarea in grupele Champions League. Totusi, ceva nu e in regula, finantatorul fiind in puscarie, condamnat in vreo trei dosare in mai putin de jumatate de an.

Aceasta perioada excelenta din punct de vedere sportiv este umbrita de o strategie dubioasa, la care par ca au aderat de buna voie oficialii si jucatorii campioanei.

De cand a fost azvarlit in puscarie, Gigi Becali a facut tot posibilul sa iasa de acolo. Fostul parlamentar da chiar semne de disperare, dorind sa fie liber pentru trei luni, pentru trei zile sau macar pentru cateva ore. Nu conteaza cat, important e sa iasa!

Pana acum, instantele de judecata i-au respins solicitarile lui Becali, sustinand ca acesta isi poate conduce foarte bine afacerile din penitenciar iar daca nu poate, are optiunea de a delega un reprezentant care sa ia decizii in locul sau.

Zilele acestea latifundiarul isi joaca una dintre ultimele carti, o noua solicitare de intrerupere a executarii pedepsei aflandu-se pe masa magistratilor. Iar pentru a nu fi prins in offside si de aceasta data, Becali si-a luat masuri de precautie.

Managerul Stelei, Mihai Stoica, si antrenorul echipei, Laurentiu Reghecampf, s-au transformat peste noapte intr-un veritabil cor profesionist de bocitoare. Dupa fiecare meci al echipei, cei doi apar incercanati si tristi in fata camerelor de filmat si marturisesc cat de greu se descurca fara patronul infractor.

Dar pentru ca "ros-albastrii" au rezultate foarte bune in teren iar lipsa lui Becali nu prea se vede din acest punct de vedere, au plusat.

Astfel a aparut stirea conform careia sase jucatori pot pleca gratis de la echipa peste jumatate de an daca Gigi nu va fi eliberat! Nu unul, nu doi, ci sase, cinci dintre ei titulari de drept.

In mod logic, exista riscul destramarii echipei dupa aceste plecari, asa ca judecatorii trebuie sa fie milosi, sa nu contribuie si ei la distrugerea celei mai iubite echipe din tara.

La o privire mai atenta, argumentele corului bocitoarelor nu stau in picioare. E drept ca Becali nu poate negocia contracte din puscarie, insa Steaua are in organigrama cel putin doi oameni investiti cu putere executiva. Niciunul nu este Meme Stoica, insa cei doi pot parafa fara probleme noile intelegeri.

Desi cuplul Stoica - Reghe sustine ca fotbalistii nu accepta sa negocieze decat cu patronul, e foarte usor ca acestia sa isi expuna pretentiile in fata lui Argaseala si Gherghisor, oameni cu drept de semnatura, acestia sa ii prezinte apoi doleantele lui Becali iar negocierile sa se desfasoare in cadrul limitelor trasate de fostul parlamentar.

S-ar rezolva totul usor si fara scandal. Insa Becali nu le-ar mai putea spune apoi judecatorilor ca trebuie sa fie eliberat pentru a salva echipa campioana a Romaniei!

Asa ca, presati probabil de disperarea celui de la Jilava, stelistii s-au lasat angrenati intr-un moment penibil de circ, care aduce doar deservicii imaginii clubului si subliniaza profesionalismul relativ al celor care conduc echipa.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Gigi Becali eliberat, #jucatori Steaua contracte, #Becali contracte jucatori Steaua, #Becali eliberat inchisoare , #Champions League