Un jucator de mare perspectiva, pacalit sa semneze cu Steaua - Interviu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 22 Aprilie 2013, ora 14:45
4519 citiri
Un jucator de mare perspectiva, pacalit sa semneze cu Steaua - Interviu

In urma cu cateva saptamani Steaua anunta transferul unui jucator de mare perspectiva, Nicusor Stanciu de la Vaslui. Era prima mutare a planului oficialilor de a construi o echipa de Champions League in Ghencea.

Timpul a trecut iar detalii incredibile despre mutare ies la iveala. Impresarul mijlocasului in varsta de 19 ani a dezvaluit, intr-un interviu acordat Ziare.com, cuma fost pacalit tanarul fotbalist cu "ajutorul" Anamariei Prodan, sotia antrenorului Laurentiu Reghecampf.

Astfel, potrivit spuselor agentului de jucatori, Stanciu a fost presat sa se transfere la Steaua intr-o perioada in care impresarul lui era plecat din tara. Fotbalistul a fost asistat la negocierile cu Steaua de Anamaria Prodan, insa "ajutorul" acesteia s-a concretizat intr-un contract extrem de pagubos pentru sportiv.

Acesta va primi in Ghencea un salariu aproape injumatatit fata de cel incasat in prezent la Vaslui, a renuntat la o suma importanta pe care clubul lui Adrian Porumboiu i-o datora si are si o clauza de reziliere prohibitiva, care face practic imposibila o alta mutare.

Dar iata interviul acordat de Florin Manea pentru Ziare.com:

In primul rand, sa vorbim despre jucator. Stanciu a fost jucatorul tau si apoi n-a mai fost? Ce s-a intamplat?

El este jucatorul meu in continuare, avem contract pana in septembrie.

Nu a semnat cu Anamaria Prodan?

Nu, n-a semnat.

In acest cazul, el e jucatorul tau, dar nu ai participat la negocierile cu Steaua?

Steaua mi-a trimis contractul, eu le-am zis ca o sa ma gandesc, ca trebuie sa vorbesc cu jucatorul. Am vorbit cu el, dar am fost nevoit sa plec pana in Uruguay. In timp ce eu eram plecat, el a fost "convins" sa semneze fara mine.

Nu a incalcat contractul daca a semnat singur?

Ba da, l-a incalcat si as putea sa-l dau in judecata. Dar nu e cazul. Nu ai un contract cu un impresar ca sa te dea in judecata, ai un contract cu el ca sa te reprezinte. Eu nu prea sunt agreat sa particip la negocieri pentru ca eu tin partea jucatorului. Asa, daca a fost sotia antrenorului la negocieri, a fost "ciopartit".

Dar cum poate Anamaria Prodan sa participe la negocieri cand ea nu este legata contractual nici de jucator si nici de Steaua?

Pai ea nu are nicio treaba, asa ii place sa se bage mereu peste tot. Ea mai mult sta la televizor decat munceste, ii place mult la televizor. S-a dus acolo, i-a zis ca o sa-l ajute ea, a vorbit cu mama baiatului si a promis diferite lucruri iar oamenii, presati si de domnul Porumboiu si, din partea cealalta, de catre Anamaria, au zis ca e mai bine sa se descurce singur. Dupa care si-au dat seama ca au facut o mare greseala pentru ca el a pierdut bani in urma acestui contract. A pierdut bonusul pe care il avea pentru ca a jucat 75% din meciuri la Vaslui, e vorba de vreo 60.000 de euro. In plus, a semnat un contract mult mai mic decat avea la Vaslui. Am vazut ca se lauda Anamaria ca l-a asistat la contract. Mie mi-ar fi rusine sa semnez un contract cu o clauza de 20 de milioane de euro.

Erau alte oferte pentru Stanciu?

Erau si sunt in continuare echipe interesate de el. Problema a fost ca mie mi s-a pus putin sula in coaste cand mi-au spus ca vor banii in doua saptamani. Nu face nimeni transferuri in martie. Lumea se misca pe la sfarsitul lui aprilie, inceputul lui mai. Atunci cei de Vaslui au fortat pe acest transfer cu Steaua. Eu nu spun ca pentru jucator e rau sa mearga la Steaua, nu am spus niciodata asta. I-am spus si domnului Becali sa ne lase sa analizam ca nu ne grabeste nimeni sa semnam in martie cand perioada de transferuri e in iunie. Sincer, de ce trebuia sa semneze in martie? Trebuia semnat repede ca sa nu mai vina alta oferta pentru ca baiatul sa aiba de unde sa aleaga, ca sa nu mai aiba Vasluiul nicio datorie fata de el, de aia s-a semnat!

Stia si el de ofertele astea, stia ca se poate transfera in strainatate?

Eu i-am spus, dar el e un copil, are 19 ani. A fost presat, amenintat, e vorba de cariera lui pana la urma. Avea contract cinci ani cu Vasluiul iar daca patronul echipei ii spunea ca, daca nu se duce acolo, il distruge sau mai stiu eu ce un copil de 19 ani se sperie. Eu eram plecat pentru ca, daca eram in tara, il luam direct de la palat de acolo. Eu pe Stanciu il cresc de doi ani de zile, ii cunosc familia. Am altfel de relatii cu jucatorii, nu ii impresariez prin telefon sau la televizor.

Simti cumva ca Anamaria Prodan a incercat sa iti fure jucatorul?

Nu, nu. Ea se baga in seama. Zicea la televizor ca nu imi raspunde pentru ca e la alt nivel. Da, e mult sub mine ca sa pot sa vorbesc cu ea. Ea apare la televizor iar eu stau si fac transferuri.

Stanciu e presat sa rupa contractul cu tine si sa semneze cu ea?

Normal ca e presat sa rupa contractul cu mine. Normal ca i se sugereaza asta. Daca ai un aparator bun, care iti apara drepturile, normal ca vor sa scape de el. Asa se intampla in Romania, jucatorii sunt presati, li se sugereaza cu ce impresari sa semneze. Pai hai sa vedem, Steaua imi trimite contractul iar la doua zile distanta semneaza fara mine! Ei si-au dat seama ca acel contract nu l-as fi semnat niciodata si l-as fi sfatuit pe jucator sa n-o faca. Ii explicam ce contine contractul, care sunt clauzele si atunci normal ca nu semna. Dar a intervenit Anamaria ca sa-l convinga ea. Si l-a convins atat de bine ca a pierdut o gramada de bani. Uite exemplul lui Maxim care a refuzat Steaua si o duce foarte bine. Si se zicea ca o sa vanda mici.

Stii daca Anamaria a semnat vreun document?

N-a semnat niciun act ca altfel intra ea. L-a invatat pe copil sa imi faca mie o scrisoare de reziliere iar copilul... eu nu tin cu forta pe nimeni. Eu zic ca Stanciu are nevoie de mine cum si eu nevoie de Stanciu. Eu l-am adus in atentia cluburilor din Europa, l-am ajutat cand a avut nevoie, a fost ca si copilul meu. Pur si simplu a fost pus intr-o situatie pe care nici el nu si-o explica pentru ca nimeni nu se astepta sa semneze fara sa fie asistat de mine. Eu am tot respectul pentru Steaua, nu i-am spus niciodata sa nu se duca acolo. I-am spus si domnului Becali sa astepte sa revin in tara si sa negociem ca sa gasim o formula buna pentru copil. Asta am vrut eu. Dar nici nu poti sa semnezi pe 7.000 de euro pe luna salariu cand tu la Vaslui ai 13.000!

Capitanul echipei nationale, transfer spectaculos in Premier League

Nicusor Stanciu are 19 ani si este international de tineret. In vara, el se va alatura lotului Stelei.

Contractul semnat de Stanciu cu Steaua se intinde pe cinci ani iar clubul din bulvardul Ghencea i-a fixat tanarului mijlocas o clauza de reziliere fabuloasa, 20 de milioane de euro!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Nicusor Stanciu transfer Steaua, #Florin Manea Stanciu Steaua, #Anamaria Prodan Stanciu Steaua, #jucator pacalit Steaua , #Champions League