Jucatorul care a scris istorie la Steaua, erou din intamplare la Petrolul

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 03 Iunie 2013, ora 08:47
3239 citiri
Jucatorul care a scris istorie la Steaua, erou din intamplare la Petrolul
Foto: gsp.ro

Vasili Hamutovski este un nume cunoscut in fotbalul romanesc. Portarul din Belarus care a scris istorie la Steaua, echipa cu care a castigat doua titluri, a revenit pe final de cariera in Liga 1, reusind sa isi adjudece inca un trofeu - Cupa Romaniei.

La 33 de ani, dupa un periplu pestrit pe la echipe ca Tom Tomsk, Carl Zeiss Jena, Augsburg si Tavriya Simferopol, Hamutovski revenea in Liga 1 in martie 2012, semnand un contract pe trei luni cu Petrolul. Era o solutie de avarie pe un post deficitar.

I-a convins pe sefii de la Ploiesti si a parafat un nou contract in vara, pentru un sezon. Intelegerea lui "Hamu" cu "lupii" expira in data de 30 mai 2013, goalkeeperul gandindu-se serios la retragerea din activitate.

Intamplarea a facut ca Petrolul sa ajunga in acest sezon in finala Cupei Romaniei, meciul fiind programat pe 1 iunie. Fara sa anticipeze aceasta performanta, unul dintre portarii echipei prahovene, lituananul Valincius, isi programeaza nunta chiar in acea zi, fiind invoit de conducere.

Urmeaza meciul dintre Petrolul si Gaz Metan Medias, din ultima etapa a Ligii 1, cand titularul din buturile "gazarilor", Mircea Bornescu, isi pierde mintile si isi musca un adversar. Este eliminat direct si suspendat pentru finala de pe 1 iunie.

In conditiile in care singurul portar valid al Petrolului era pustiul Iuliu Oprea, in varsta de 17 ani, conducerea clubului ia legatura de urgenta cu Hamutovski. Acesta este rugat sa ajute echipa intr-un moment dificil, este de acord si semneaza o prelungire a contractului de, atentie, cinci zile!

Asa a ajuns Vasili Hamutovski sa apere in finala Cupei Romaniei. In fata celor de la CFR Cluj ex-stelistul a avut o prestatie remarcabila, reusind sa blocheze un gol ca si facut dupa ce Diogo Valente a scapat singur in careul prahovenilor.

Deocamdata nu se stie care va fi viitorul lui "Hamu". Prelungirea contractului cu Petrolul expira si ea pe 5 iunie, miercuri, iar portarul care va implini 35 de ani pe 30 august va fi din nou liber de angajament.

S-ar putea ca cei de la Ploiesti sa ii ofere o noua intelegere, valabila un sezon, insa pana acum nimeni nu a anuntat ceva oficial referitor la viitorul lui Vasili Hamutovski.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Hamutovski Cupa Romaniei Petrolul, #Hamutovski contract Petrolul, #Vasili Hamutovski Petrolul, #Hamutovski Petrolul CFR , #Cupa Romaniei