Au inghetat terenurile de fotbal in Romania: LPF a decis ce se intampla cu semifinalele Cupei Ligii

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 16:08
3088 citiri
Au inghetat terenurile de fotbal in Romania: LPF a decis ce se intampla cu semifinalele Cupei Ligii
Foto: captura video Digi Sport

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, luni, ca partidele din semifinalele Cupei Ligii, Dinamo - Steaua si ASA Targu Mures - ACS Poli Timisoara, se vor juca conform programului initial, adica la jumatatea acestei saptamani, in ciuda temperaturilor negative si a riscului de terenuri inghetate.

"E adevarat, intreaga lume a fotbalului romanesc sufera din cauza situatiei precare a infrastructurii acestui sport. Mostenim o situatie care, din pacate, e inca departe de a rezolva disputarea unor meciuri in cele mai bune conditii in aceste zile de iarna, dar ne straduim sa asiguram disputarea lor la standarde normale.

Cu totii trebuie sa fim constienti ca e nevoie de solidaritate si intelegere, dar mai ales ca suntem parteneri in derularea acestui fenomen, noi, Liga Profesionista, cluburile, partenerii media si presa. Depunem in aceste ore toate eforturile pentru incheierea cu bine a acestui an fotbalistic.

In legatura cu meciul dintre ASA Targu Mures si ACS Poli Timisoara, precizam ca el se va juca la Targu Mures, conform regulamentului", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

LPF a citat articolul 43, pct. 1 si 2 din ROAF, care arata ca terenul este impracticabil "in caz de furtuna, ploaie torentiala, descarcari electrice, ninsori abundente, ceata sau viscol sau daca, urmare a acestora, vizibilitatea este sub 150 de metri" sau daca "terenul este acoperit cu zapada a carei grosime impiedica controlul si circulatia mingii".

In plus, in ROAF se arata si ca "impracticabilitatea terenului de joc se constata si se declara numai de catre arbitrul jocului".

Una dintre semifinalele Cupei Ligii are loc la Targu Mures, acolo unde echipa Pandurii a refuzat sa mai intre pe teren in repriza a doua a meciului de duminica, din cauza ca suprafata de joc era inghetata.

Inca dinaintea meciului, cei de la Pandurii i-au cerut arbitrului Marius Avram sa nu porneasca duelul, dar acesta a fost de neclintit.

In prima repriza, mai multi jucatori au cazut si au fost la un pas de accidentari grave. Inclusiv arbitrul Marius Avram a cazut si era sa-si rupa gatul, dar a zambit si a mers mai departe.

Conform regulamentului, toate echipele din Liga 1 sunt obligate sa aiba instalatie de incalzire a suprafetei de joc. De cele mai multe ori, aceasta nu este insa pornita deoarece FRF nu verifica, iar la Targu Mures nici macar nu exista insa, deoarece stadionul este omologat doar provizoriu desi echipa se afla de cativa ani in Liga 1.

Iata care a fost reactia oficiala a LPF dupa incidentele de la Targu Mures

Tot un teren inghetat a fost si la Iasi, la intalnirea dintre Dinamo si CSM Poli Iasi.

Iata care a fost prognoza meteo pentru azi

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#LPF decizie semifinale Cupa Ligii, #LPF meci Dinamo Steaua, #Dinamo Steaua Cupa Ligii, #LPF decizie terenuri inghetate, #Pandurii ASA teren inghetat , #Dinamo