Steaua da vina pe observatorul LPF pentru incidentul de la derbi

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 17:33
966 citiri
Steaua da vina pe observatorul LPF pentru incidentul de la derbi

Clubul Steaua a anuntat, marti, prin intermediul unui comunicat de presa ca nu este responsabil de interzicerea mesajelor si coregrafiei pe care suporterii de la Peluza Sud intentionau sa le afiseze in derbiul cu Dinamo.

"FC Steaua dezminte public informatia conform careia conducerea clubului a interzis arborarea mesajelor Peluzei Sud in timpul partidei de duminica trecuta, dintre echipa noastra si Dinamo Bucuresti si considera ca aceasta informatie a fost interpretata in mod gresit de catre spectatorii din acea zona a stadionului.

Nu s-a pus in niciun moment problema ca vreunul dintre membrii conducerii Stelei sa se opuna acestei forme de exprimare a spectatorilor, decizia de interzicere a bannerelor apartinandu-i in exclusivitate observatorului LPF, domnul Ion Turculeanu. Acest lucru poate fi confirmat de catre toate persoanele care au participat la sedinta de organizare care a precedat jocul, inclusiv de catre Jandarmeria Romana si reprezentantii clubului Dinamo. In plus, presedintele clubului, Valeriu Argaseala, nu a fost prezent la sedinta tehnica, astfel incat nu avea cum sa ia o decizie vizavi de un subiect pe care nu il cunostea", se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial al ros-albastrilor.

Reactia clubului vine dupa ce suporterii de la Peluza Sud i-au acuzat pe oficialii din Ghencea ca nu au permis accesul pe stadion cu mesaje si cu o coregrafie speciala pentru meciul de duminica.

"Pentru acest meci, Peluza Sud pregatise o coregrafie de moda veche, o panza vopsita care infatisa doi jucatori, unul dinamovist si unul stelist, alergand "umar la umar" dupa balon. Mesajul coregrafiei era "Noi, artizanii fotbalului de odinioara / Voi, partizanii nelegiuirilor care fac sportul sa moara". De asemenea, grupurile din peluza aveau pregatite in jur de 20 de mesaje adresate fie propriei echipe, fie adversarilor, fie conducerii. Am fost chemati, ca de obicei, cu cateva ore inainte de inceperea meciului pentru prezentarea celor pregatite si dupa o asteptare de 4 ore am fost anuntati ca nu ni se va permite accesul cu majoritatea materialelor.

Daca suma de aproximativ 50 de milioane de lei vechi investita in coregrafie sau timpul si munca depuse de-a lungul saptamanii premergatoare meciului nu ar fi reprezentat un impediment pentru unii, in comparatie cu satisfactia prezentei la unicul derby, cu siguranta interzicerea aberanta a unui mesaj cu textul "Ne e dor de tine, Caseta" i-a determinat pe toti membrii peluzei sa decida evacuarea acesteia. Consideram ca am facut toate demersurile posibile inainte de a lua aceasta decizie, in sensul unor discutii purtate cu reprezentantii Jandarmeriei, singurii care au acceptat sa dialogheze cu noi si care ne-au transmis ca in timpul sedintei cutumiare care precede partidei, observatorul din partea LPF (Ion Turculeanu) impreuna cu presedintele clubului FC Steaua Bucuresti (Valeriu Argaseala) au convenit sa cenzureze aceaste forme de exprimare obisnuite stadioanelor", au acuzat fanii Stelei prin intermediul unui comunicat de presa.

Suporterii de la Peluza Sud au parasit stadionul din bulevardul Ghencea in prima repriza a meciului cu Dinamo in semn de protest fata de interzicerea mesajelor pregatite special pentru intalnirea cu marea rivala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#incident desbi Steaua Dinamo, #suporteri Peluza Sud, #mesaje interzise Steaua Dinamo , #Dinamo