Becali poate ramane fara Steaua: DNA cerceteaza preluarea clubului

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 16:15
3042 citiri
Becali poate ramane fara Steaua: DNA cerceteaza preluarea clubului

Gigi Becali poate ramane fara clubul care i-a adus notorietatea, Steaua Bucuresti, Directia Nationala Anticoruptie cercetand modul in care latifundiarul a preluat echipa in anul 2003.

Dumitru Dragomir, omul aflat in razboi deschis cu Becali, a dezvaluit ca acesta doreste sa-l schimbe din fruntea LPF si pentru ca a acceptat sa trimita procurorilor anticoruptie actele de constituire a Asociatiei ce administreaza echipa, informeaza Libertatea.

"L-am dat in judecata pe Gigi Becali la comisiile Ligii. Intai sa-l judece ele, apoi il voi actiona si la instanta civila. E suparat si pentru ca Liga a dat niste hartii la DNA in legatura cu constituirea in 2003 a AFC Steaua. Am si spus ca atunci l-am ajutat pe Gigi sa ia Steaua, dar nu-mi mai amintesc cum. Insa, daca e nevoie, voi face un efort de memorie", a spus Dragomir, mentioneaza sursa citata.

Cum a devenit Becali patron al Stelei

Gigi Becali "gravita" pe orbita Stelei inca din perioada de glorie a clubului, cand "ros-albastrii" dominau Europa. Latifundiarul din Pipera profita atunci de prietenia cu Gica Hagi si vizita destul de des cantonamentul echipei.

Imbogatit peste noapte dupa Revolutie, Becali s-a apropiat din nou de clubul din bulevardul Ghencea in jurul anului 2000, fiind convins de Dumitru Dragomir si Victor Piturca sa ajute echipa cu bani.

La inceputul anului 2003 a devenit sef absolut in Ghencea, nu putini fiind cei care l-au acuzat de lucruri extrem de serioase la acea vreme. Adunarea Generala a FC Steaua, care pana in vara anului 2002 avea doar 17 membri (acestia fiind obligati sa achite o cotizatie de 1.200 de dolari), s-a "imbogatit" subit cu alti 73, aproape toti fiind rude sau prieteni cu latifundiarul iar acesta a obtinut apoi fara prea mari batai de cap 51% din actiunile clubului.

Autodenuntul lui Dragomir

Nu este pentru prima data cand Mitica Dragomir il ameninta pe Becali cu dezvaluiri ale modului in care acesta a devenit patron al Stelei. In data de 4 august 2005 cei doi s-au certat violent la postul de televiziune OTV, "Corleone" facandu-si la acea data un autodenunt.

El a declarat ca l-a ajutat pe Gigi Becali sa fure Steaua, confirmand practic informatiile aparute in 2003 despre Adunarea Generala in care s-a decis ca latifundiarul sa devina proprietar al clubului.

Vezi mai jos video:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Becali ramane fara Steaua, #DNA ancheta preluare Steaua, #Becali Dragomir preluare Steaua , #Gigi Becali