Lovitura de teatru: Apare Steaua Armatei?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 23:50
6844 citiri
Lovitura de teatru: Apare Steaua Armatei?
Foto: Epoch Times

Clubul Sportiv al Armatei Steaua isi poate infiinta propria echipa de fotbal, care sa preia denumirea FC Steaua Bucuresti de la echipa lui Gigi Becali.

In urma cu ceva mai mult de o saptamana, ministrul Apararii, Mircea Dusa, aducea o modificare minora Regulamentului de Organizare al CSA Steaua, insa aceasta schimbare apare intr-o alta lumina, mult mai importanta, dupa decizia de miercuri a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Prin ordinul de ministru nr. 125/2014, din articolul 8, punctul 3, litera b al Regulamentului a fost scos un singur cuvant, "amator", aceasta modificare care pare nesemnificativa fiind insa cea care permite clubului Armatei sa isi infiinteze propria echipa de fotbal.

Articolul 8, punctul 3, litera b, din Regulamentul de Organizare stipuleaza urmatoarele:

"In cadrul Clubului Sportiv al Armatei 'STEAUA' functioneaza urmatoarele sectii pe ramura de sport, ca discipline sportive individuale si pe echipe, astfel:

b) pe echipe - baschet, fotbal, handbal, hochei pe gheata, polo, rugby si volei."

Inainte de modificare, sintagma folosita la litera b) era de "fotbal (amator) ".

Asadar, pana la ordinul lui Mircea Dusa, CSA Steaua nu avea voie sa infiinteze decat o sectie de fotbal amator, asta insemnand ca la echipa Ministerului Apararii puteau exista cel mult cateva grupe de juniori.

Prin eliminarea cuvantului "amator", clubului Armatei i se da mana libera, avand voie sa infiinteze inclusiv o echipa profesionista, pe care sa o afilieze la FRF si sa o inscrie in competitiile oficiale.

Gigi Becali a pierdut marca Steaua! Decizia este irevocabila!

Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat miercuri ca echipa patronata de Gigi Becali nu mai are dreptul de a folosi marca "Steaua", care revine in patrimoniul exclusiv al Clubului Sportiv al Armatei.

Hotararea instantei supreme a venit la mai putin de doua saptamani dupa ce acelasi Club al Armatei a primit din partea Ministrului Apararii dreptul de a-si infiinta propria echipa de fotbal.

Sectia de fotbal a Stelei s-a desprins de CSA in anul 1998 si a fost preluata de Gigi Becali sase ani mai tarziu.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Steaua Armata Becali, #Armata echipa Steaua, #Becali pierde Steaua, #Becali marca Steaua , #Gigi Becali