Steaua poate fi retrogradata

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 07 Martie 2012, ora 20:32
3226 citiri
Steaua poate fi retrogradata

Steaua Bucuresti ar putea fi retrograda, ca urmare a scandalului de coruptie in care clubul a fost implicat de catre finantatorul Gigi Becali.

Daca latifundiarul din Pipera va fi gasit vinovat de dare de mita in cazul "Valiza", Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal vor relua procedurile sportive in acest dosar iar echipa "ros-albastra" va fi trimisa in Liga 2.

"Daca Gigi este condamnat definitiv si irevocabil si se constata ca este mita, ceea ce eu nu cred, Federatia e obligata sa redeschida procesul sportiv. Dar nu Mitica Dragomir retrogradeaza Steaua, ci Federatia! Ultimul cuvant il va avea TAS-ul. Se va merge la Comisia de Disciplina, la Apel si apoi la TAS. Comitetul Executiv va pune in aplicare decizia TAS", a explicat Dumitru Dragomir.

Presedintele LPF a precizat ca partea sportiva a cazului "Valiza" a fost doar suspendata, pana cand Justitia va da un verdict, moment in care procedurile se vor relua.

"Procesul sportiv a fost suspendat si va fi reluat dupa ce se ia o decizie la Inalta Curte. Si Juventus a fost retrogradata, acum nu mai tine de noi, suntem prea mici. Tine de TAS, de FIFA si UEFA, noi suntem mici", a mai spus Dragomir.

Totusi, "Corleone" a tinut sa precizeze faptul ca el nu crede in vinovatia lui Becali.

"Eu cred ca Gigi Becali nu va fi condamnat. Acei bani erau pentru premiere. Bai fratilor, prea ne jucam cu cuvantul mita!"

Gigi Becali asteapta un verdict in dosarul "Valiza" in data de 20 martie.

Procurorul DNA care a instrumentat acest caz a cerut judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pedepse cu inchisoarea pentru latifundiar, 4 ani cu executare pentru dare mita si 2 ani, tot cu executare, pentru fals in inscrisuri.

Finantatorul Stelei este acuzat ca a oferit 1,7 milioane de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj, pentru a castiga partida cu CFR Cluj, din ultima etapa a sezonului 2007/2008.

In cazul unei victorii a celor de la "U", Steaua ar fi devenit campioana. Lucru care nu s-a petrecut insa, pentru ca CFR s-a impus cu 1-0.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Steaua retrogradata, #becali condamnat caz valiza, #Steaua retrogradata caz valiza, #verdict caz valiza , #Gigi Becali