Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ilie meserie

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 27 August 2010, ora 12:06
2514 citiri
Ilie meserie

Ilie Dumitrescu a debutat cum nu se putea mai bine pe banca tehnica a Stelei. Trei victorii in trei meciuri si o calificare a echipei in grupele Europa League i-au entuziasmat pe unii dintre suporteri, in timp ce alti sunt tot mai nemultumiti de tehnician.

Victoria de la Vaslui ne-a aratat tuturor o formatie "ros-albastra" ofensiva, jucatori cu mare pofta de joc si un antrenor extrem de inspirat. Meciul de la Zurich a venit insa ca un dus foarte rece, evolutia jucatorilor lui Ilie Dumitrescu fiind de multe ori penibila.

Daca la Vaslui stelistii au intalnit o echipa dispusa sa cedeze posesia si sa se grupeze in defensiva, astfel ca au zburdat pe teren, in Elvetia au dat peste o formatie care s-a luptat pentru calificare, bataioasa, prezenta in terenul advers, dispusa la efort.

Era exact momentul in care trebuia sa se vada mana antrenorului, dar interventia acestuia a lasat foarte mult de dorit. Greseli tactice inca din primul minut, lipsa corectarii in timp real a erorilor din propria echipa, nicio reactie la mutarile adversarului - toate acestea i se pot imputa lui Dumitrescu.

Steaua a inceput intr-o formula 4-2-3-1, implementata de Ilie odata cu sosirea in Ghencea. Dorel Stoica si Bicfalvi la inchidere, Tanase si Radut in benzi, Bogdan Stancu al doilea varf si Surdu atacant avansat. De la prima vedere oricine poate observa un mare gol in mijlocul "ros-albastrilor", lipsind jucatorul care sa faca legatura in compartimentul defensiv si inchizatori si varfurile Stancu si Surdu.

Observand si speculand aceasta eroare, elvetienii au castigat rapid mijlocul terenului, dominand la capitolul posesie. Tanase si Radut au fst izolati in marginea terenului, iar Stoica si Bicfalvi au fost sufocati de elvetieni. O alta eroare a lui Dumitrescu a fost plasarea lui Radut in banda dreapta, in locul accidentatului Nicolita. Tanarul mijlocas, neobisnuit cu aceasta pozitie, a fost deseori in contratimp cu colegul sau de linie, Ifeaniy Emeghara, lucru ce a rezultat in multe actiuni de poarta ale elvetienilor pe acea parte.

Observand incapacitatea formatiei sale de a tine de balon si de a pasa in terenul advers, pentru a crea ocazii, Dumitrescu a reactionat ciudat, alegand sa retraga echipa in defensiva, izolandu-l practic pe Surdu in avanposturi si irosindu-l pe Bogdan Stancu in linia mediana.

Ca si cum aceste lucruri nu ar fi fost suficiente, schimbarile din repriza secunda au desavarsit aceasta "opera". Bulgarul Angelov l-a inlocuit pe Dorel Stoica, gasit tap ispasitor, iar tanarul Matei pe Radut. Mijlocasul de la sud de Dunare nu a reusit nici el mai mult decat Stoica iar Matei a fost vadit incomodat de jocul in banda, el incercand de mai multe ori sa patrunda spre centrul terenului si lasandu-l astfel descoperit pe Emeghara.

Rezultatul acestei tactici curioasa si total neinspirata s-a vazut pe gazon, Steaua practicand un joc anost, defensiv. Cei de la Grasshopper, in esenta o echipa modesta, au zburdat pe teren, insa au ratat calificarea dupa ce au ratat exasperant, din toate pozitiile, uneori si cu poarta goala.

Dupa o saptamana in care s-a contrat cu Emerich Ienei pe tema meritelor jocului echipei, Ilie Dumitrescu demonstreaza ca isi pune tot mai mult amprenta asupra Stelei.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ilie Dumitrescu antrenor Steaua, #tactica Ilie Dumitrescu, #Steaua Grasshopper Europa League, #Steaua calificare grupe Europa League , #Ilie Dumitrescu