Opinii: Ilie Vijelie

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 14:23
2598 citiri
Opinii: Ilie Vijelie

Desi am prezis inca de pe 21 august caderea lui Ilie Dumitrescu, nu m-am bucurat de loc la aflarea vestii ca Ilie a plecat de la Steaua.

Nu folosesc cuvantul "demisie" pentru ca dupa cate stiu eu nu a avut contract de antrenor. Deci, si-a luat palaria si a plecat, lasand Steaua mai incurcata si mai derutata ca oricand. Ilie Dumitrescu a spus ca pleaca din pricina suporterilor, dar eu cred ca a plecat de fapt din cauza lui.

Stia de la inceput la ce se angajeaza si mai ales, stia ca nu are palmares de antrenor ca sa faca fata pretentiilor la nivelul cerut. Asa ca ar fi trebuit sa vina la Steaua mai modest si nu sa promita campionatul cu pretul propriului sau cap. O leaca de modestie fata de propria persoana si un pic de respect pentru colegii sai de breasla, antrenorii unui campionat intreg, ar fi fost poate o atitudine mai potirivita.

Deci Ilie, cu buna stiinta, s-a pus singur sub presiunea rezultatelor, dorindu-le bune cu orice pret, in loc sa puna accent pe munca continuua si anonima, singura care indreptateste la rezultate durabile. Iar rezultatele ar fi venit sigur, desi nu imediat.

El avea principala misiune sa construiasca o echipa unita, armonioasa, flexibila si rezistenta la socuri. Putea de exemplu sa avertizeze ca rezultatele bune or sa apara mai tarziu, dupa cateva luni, dandu-le fanilor sa inteleaga ca mai e nevoie de munca si de rabdare ca sa ajunga impreuna acolo unde doreau cu totii. Asa, au fost deajuns cateva insuccese ca sa se subtieze increderea in el si pentru ca atmosfera in Ghencea sa-i devina ostila.

Exact in aceasta situatie grea ar fi trebuit ca Ilie sa arate ca are caracter. Nu poti cere jucatorilor tai sa lupte pana la ultima picatura de energie ca sa castige un meci, cand tu insuti nu dai dovada de tenacitate. Si nu poti fi nici antrenor mare, daca nu te astepti la infrangeri in situatia data. Cum sa astepti rezultate daca nu ai muncit mai intai din greu pentru a le obtine? Pai nu pui tu carul inaintea boilor?

Si de ce ar fi fost asa de important ca o parte din spectatori au cerut demisia? Ce daca au fost infrangeri neasteptate? Si ce daca a aparut o balada cu Ilie Insomnie in Internet? Daca Ilie ca antrenor s-ar fi concentrat pe formarea echipei asa cum o doream cu totii, poate ca lucrurile ar fi mers mai bine. Asa, cu urechea spre spectatori, spre mass media si spre marele Gigi care maraia printre dinti, Ilie, zapacit de lumina reflectoarelor, n-a mai avut linistea necesara unei activitati cu bataie lunga. Asa ca Ilie a hotarat sa plece, lasandu-si treaba neterminata. Probabil ca a simtit si el ca hamul lui era prea mare.

Iar noi am ramas cu un gust amar, multumindu-ne cu repriza de vis de la Liverpool si cu o mangaiere pe crestet de la englezi, asa cum fac maturii cu plozii care joaca o miuta pe maidan: "Mai pruncilor, dar voi chiar stiti sa jucati bine fotbal!"

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ilie Dumitrescu demisie Steaua , #Ilie Dumitrescu