Asta-i pohta ce-ai pohtit?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 09:28
2954 citiri
Asta-i pohta ce-ai pohtit?

10 martie 2005. Steaua primeste vizita spaniolilor de la Villareal in primavara Cupei UEFA. Cu o ora inainte de startul partidei Bucurestiul este lovit de o ninsoare crancena.

Imediat, stadionul din bulevardul Ghencea este acoperit de zapada, organizatorii facand eforturi supra-omenesti pentru ca partida sa nu fie amanata. Observatorul din partea UEFA si brigada de arbitri decid amanarea fluierului de start cu o ora, in speranta ca ninsoarea se va mai domoli.

Nu s-a intamplat asa si, in jurul orei 21.00, crainicul arenei a anuntat ca meciul va fi amanat din cauza contiilor meteo nefavorabile.

In tot acest timp peste 25.000 de oameni cantau si tremurau, uzi pana la piele in tribunele stadionului bucurestean, asteptand nerabdatori un nou meci al echipei favorite.

Dezamagiti, au ascultat fiecare nou anunt al crainicului, sperand ca partida se va juca pana la urma. Au plecat linistiti, multi dintre ei nemultumiti, atunci cand au fost informati de amanare. Nu au rupt scaune, nu s-au batut, n-au injurat. Au fost doar dezamagiti.

Joi, 17 decembrie 2009. Bucurestiul este din nou cotropit de nameti. Steaua are din nou meci in Europa League, defuncta Cupa UEFA. De aceasta data nu mai este sarbatoarea de acum 4 ani.

Razboiul permanent si tot mai dur dintre suporteri si conducerea Stelei face ca la ora inceperii partidei cu Twente doar 350 de romani sa se afle in tribune.

(Foto: Gazeta Sporturilor)

Peisajul dezolant este salvat cumva de "ultrasii" olandezi care, in mod paradoxal, sunt mai multi decat romanii, mai galagiosi si mult mai colorati.

Ce s-a intamplat in acesti 4 ani? Cum se poate ca 26.000 de spectatori fanatici sa fie indepartati de pe stadion?

Jignirea in public a fostilor fotbalisti importanti ai echipei, scandalurile continue, "arogantele" facute din loja, interzicerea a cateva mii de "ultrasi" sunt doar cateva din motivele pentru care Steaua joaca practic fara public in partidele de acasa.

Sigur, ar fi nedrept sa spunem ca Gigi Becali e singurul vinovat pentru aceasta stare de fapt. Vinovati sunt si presedintele clubului, Valeriu Argaseala, si antrenorul Mihai Stoichita, cel care le transmite fanilor sa faca "ciocu' mic", dar si liderii de galerie. Nimeni nu pare dispus sa cedeze nici macar un metru iar rezultatul este un stadion gol, in care oaspetii sunt mai multi.

Starea conflictuala dintre fani si conducere s-a accentuat continuu iar masurile luate de cele doua tabere nu au facut decat contribuie la acest lucru. Rezolvarea pare deloc dorita si tot mai indepartata, astfel ca tribunele pustii ar putea deveni ceva obisnuit pe Ghencea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Steava Villareal zapada, #spectatori Steaua Villareal, #Steaua Twente, #spectatori meciuri Steaua , #meciuri