Avancronica derbiului Steaua - Rapid

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 14:29
2524 citiri
Avancronica derbiului Steaua - Rapid

Steaua si Rapid se infrunta luni seara in derbiul "mortilor cu ranitii", dupa cum a anuntat Daniel Pancu la finalul serii ratate de Europa League.

Cele doua rivale bucurestene se afla in posturi oarecum similare, chiar daca giulestenii stau ceva mai bine in clasament.

Situatia Rapidului nu este, totusi, deloc buna, presedintele Dinu Gheorghe parasind recent echipa in urma unui conflict cu patronul George Copos. Antrenorul Razvan Lucescu si jucatorii sai sunt afectati de acest soc si nimeni nu poate sti cum vor reactiona acestia pe gazon, mai ales ca vin dupa o infrangere dura suferita in Europa League, una care le-a micsorat mult sansele de a "prinde" saisprezecimile intrecerii continentale.

Steaua este in deriva, asa cum a fost de altfel in ultimii ani. "Ros-albastrii" intalnesc Rapidul dupa ce au fost calcati in picioare de Maccabi Haifa, astfel ca dorinta de reabilitare in ochii suporterilor este imensa.

Vestea buna pentru antrenorul Ilie Stan este ca va putea conta pe doi jucatori extrem de importanti in zona mediana, Prepelita si Balan, care au lipsit i deplasarea din Israel.

Iata cum arata echipele probabile:

Steaua: Stanca - Martinovici, Geraldo, Iliev, Brandan - Prepelita, Bourceanu, Balan, Tanase - Tatu, M. Costea.

Antrenor: Ilie Stan.

Rapid: Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Burca, Bozovic - Apostol, Alexa, Herea - Surdu, Cassio, Deac.

Antrenor: Razvan Lucescu.

La acest meci vor asista aproximativ 40.000 de spectatori, stelistii facand un profit frumusel, de aproape 200.000 de euro, in urma vanzarii biletelor.

Rapidul nu a mai plecat invinsa de pe terenul Stelei de aproape un deceniu, ultima infrangere a giulestenilor datand din octombrie 2002. De atunci, formatia din Grant a invins Steaua in deplasare de 3 ori iar 5 intalniri s-au terminat la egalitate.

Echipa patronata de Gigi Becali conduce insa in palmaresul all-time, avand 41 de victorii fata de cele 27 ale rapidistilor.

Partida Steaua - Rapid va incepe la ora 20.00 si va fi transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#avancronica Steaua Rapid, #Steaua Rapid LIVE, #Steaua Rapid National Arena , #meciuri