Steaua castiga greu cu Petrolul si viseaza la titlu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 03 Mai 2012, ora 21:32
12548 citiri
Steaua castiga greu cu Petrolul si viseaza la titlu

Steaua a castigat destul de greu meciul cu Petrolul Ploiesti, din etapa a 29-a din Liga 1, cu scorul de 2-1 si baietii lui Mihai Stoichita spera in continuare ca pot castiga titlul de campioni.

"Ros-albastrii" au inceput meciul cu "lupii galbeni" oarecum surprinsi de tactica oaspetilor. Multescu si-a asezat jucatorii extrem de curajos, cu 5 oameni trimisi in terenul advers la pressing. In aceasta situatie, gazdele au avut posesia, insa nu au amenintat mai deloc poarta lui Hamutovski.

Ba chiar cei de la Petrolul au ratat ocazii foarte bune prin Boudejamaa si Mustivar. Pana la urma ploiestenii au inscris in minutul 32, prin Hamza, la o faza la care stelistii au reclamat un fault in atac.

Din pacate pentru ei, baietii lui Multescu au cazut complet dupa deschiderea scorului, cedand total zona mediana a terenului. Pe fondul dominarii, Steaua egaleaza in minutul 39, atunci cand Tibi Balan l-a executat pe Hamutivski cu un "exterior" rafinat.

Repriza secunda s-a jucat numai la poarta oaspetilor. Ploiestenii, care au dat semne ca nu mai rezista fizic inca din ultimele minute ale primei parti, au fost la pamant, multumindu-se sa se apere egalul.

"Ros-albastrii" au ratat ocazie dupa ocazie. Mai intai Chipciu a tras pe langa, apoi Maxim a facut un hent in propriul careu nesanctionat de arbitru, pentru ca Parvulescu sa iroseasca o buna oportunitate dupa cateva minute.

Nikolici, titularizat in premiera de Stoichita, a salvat Steaua in minutul 83, marcand golul victoriei cu un sut norocos din careul mic. Imediat, Tanase a lovit bara trimitand superb din partea stanga iar Radut l-a luat la tinta pe Hamutovski din pozitie ideala in prelungirile partidei.

Steaua a invins Petrolul si a egalat pe Dinamo in clasamentul Ligii 1, continuand astfel lupta pentru titlu.

Intalnirea Steaua - Petrolul a fost transmisa in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com iar mai jos aveti rezumatul:

FINAL DE MECI !!! Steaua castiga greu cu Petrolul.

Min.90+3 Radut patrunde extraordinar in centru, ajunge la marginea careului si suteaza. Hamutovski respinge bine in lateral de unde Rusescu reia in plasa laterala.

Min.90 4 minute de prelungire.

Min.86 Tatarusanu iese complet aiurea pe o centrare, dar are noroc si mingea iese in afara terenului.

Min.84 BARA STEAUA !!! Tanase suteaza perfect din partea stanga, insa balonul loveste bara!

Min.83 GOOOL STEAUA !!! Parvulescu centreaza in careu, Rusescu paseaza la Balan, mai departe la Nikolici care marcheaza cu un sut norocos, la coltul lung!

Min.75 Ocazii uriase Steaua !!! Rusescu rateaza un vole, apoi trimite periculos cu capul, din centrarea lui Bicfalvi. Hamutovski a scos senzational iar faza s-a incheiat cu sutul lui Radut, aproape de vinclu.

Schimbare Steaua: Tatu iese in huiduielile intregului stadion si intra Raul Rusescu.

Min.72 Parvulescu ia o actiune pe cont propriu in banda, intra in careu, insa alege sa suteze si este blocat de Hamutovski. Doi colegi asteptau pasa lui Parvulescu in careul mic al petrolistilor.

Min.70 Tanase suteaza putin pe langa poarta.

Min.69 Stelistii cer penalti la o faza in care Maxim ar fi blocat un balon cu mana. Robert Dumitru lasa jocul sa continue.

Min.68 In repriza secunda, oaspetii s-au multumit sa traga de timp si sa tina de rezultat. Steaua domina ceva mai mult decat a facut-o in prima marte, insa nu ameninta inca serios poarta lui Hamutovski.

Schimbare Steaua: Radut intra in locul lui Chipciu.

Schimbare Petrolul: Stoimirovic intra in locul lui Vali Negru.

Min.61 Tanase paseaza excelent in fata portii Petrolului, insa Chipciu alege sa simuleze un fault si faza se stinge.

Min.58 Si Oprita incaseaza un "galben".

Min.56 Cartonas galben pentru Hamutovski.

Min.55 Ce ocazie !!! Chipciu recupereaza un balon in jumatatea adversa, paseaza la Nikolici iar muntenegreanul il deschide excelent cu pasa scurta. Fostul jucator a sutat insa pe langa poarta, din pozitie ideala.

Min.53 Nikolici se face de ras cu o incercare de "foarfeca" ratata complet.

Min.50 Oprita suteaza din alergare, Tatarusanu retine fara probleme.

Min.49 Contra promitatoare a Stelei irosita de Nikolici, care a preluat ca un incepator.

Min.47 Nikolici incaseaza si el un "galben".

A INCEPUT RERPRIZA SECUNDA !!!

Schimbare si la Petrolul: Dina este trimis in locul lui Hamza.

Schimbare la Steaua la pauza: Tanase intra in locul lui Florin Costea.

___________________________

FINALUL PRIMEI REPRIZE !!!

Min.44 Nikolici reia cu capul pe langa poarta.

Min.43 Cartonas galben pentru Chiriches.

Min.42 Steaua este mai periculoasa in aceste ultime minute ale reprizei, pe fondul caderii fizice a jucatorilor de la Petrolul.

Min.39 GOOOL STEAUA !!! Chipciu centreaza in centrul careului, Nikolici preia greoi, dar ii paseaza lui Balan, care inscrie cu o executie rafinata, exterior la coltul lung!

Min.38 Costea centreaza la coltul lung pentru Bicfalvi, care reia din vole. Hamutovski a retinut usor.

Min.35 Oprita castiga inca un duel in banda dreapta, centreaza, dar Bicfalvi reuseste sa respinga.

Min.32 GOOOL PETROLUL !!! Boudejamaa executa bine un corner si Hamza deschide scorul cu o lovitura de cap!!! Stelistii reclama, pe buna dreptate, un fault in atac la disputa dintre Hamza si Chipciu.

Min.30 Chipciu ia o actiune pe cont propriu si suteaza de la 20 de metri. Pe langa poarta.

Min.29 Inca un sut al lui Tatu, de aceasta data departe de poarta.

Min.27 Florin Costea este omul care infraneaza mai toate atacurile Stelei, varful oltean tinand prea mult de minge si pasand numai in lateral sau in spate.

Min.27 Tatu ameninta poarta lui Hamutovski cu un sut de la 18 metri. Mingea trece putin pe langa.

Min.26 Primele huiduieli pe Ghencea dupa o pasa in spate a lui Tatu.

Min.23 Ce frumos! Un un-doi dintre Mustivar si Oprita il lasa pe primul petrolist destul de liber in careul Stelei, insa pasa este ratata. Mustivar incearca apoi un sut din intoarcere, peste poarta insa.

Min.19 Hamutovski retine foarte bine un balon trimis neglijent "acasa" de Ben Djemia.

Min.18 Ce ocazie! Oprita centreaza bine in centrul careului Stelei, insa Boudejamaa rateaza complet voleul si trimite departe de poarta.

Min.16 Tatarusanu retine cu emotii un sut bun trimis de Osiako de la 20 de metri.

Min.12 Pressingul celor 5 jucatori trimisi de Multescu in terenul Stelei ii obliga pe mijlocasii "ros-albastrilor" sa joace extrem de retras, de aceea, in multe momente, trupa lui Stoichita pare rupta.

Min.10 Costea centreaza la coltul lung, Chipciu incearca o recentrare, insa Hamutovski retine.

Min.8 Bicfalvi trimite peste poarta din lovitura libera.

Min.7 Maxim incaseaza un cartonas galben.

Min.5 Nici o ocazie de joc in aceste prime minute. Steaua are posesia, insa joaca balonul preponderent in zona mediana, incercand sa strapunga defensiva ploiesteana pe flancuri. Petrolul are o asezare curajoasa, cu 4-5 oameni pastrati mai mereu in fata, la presing.

INFO: Incidente in tribuna, in sectorul rezervat galeriei oaspetilor.

Min.1 A inceput meciul !!!

INFO: In tur, Steaua s-a impus cu 3-0, la "masa verde".

INFO: Foarte putini spectatori in Ghencea, nu par mai mult de 3-4.000 de oameni in tribune.

INFO: Meme Stoica se saluta cu fostii stelisti Hamutovski si Oprita, acum la Petrolul.

INFO: Antrenorii celor doua echipe, Multescu si Stoichita, sunt rude, nas si fin.

INFO: Cuplul de antrenori ai Stelei, Gigi Becali - Mihai Stoichita, a operat schimbari majore in primul "11", in care au aparut jucatori ca Parvulescu, Tibi Balan, Florin Costea si Nikolici. Cei mai buni stelisti din acest sezon, Rusescu si Tanase, au fost lasati pe banca de rezerve!

Echipele de start:

STEAUA: Tatarusanu - Bicfalvi, Iliev, Chiriches, Pirvulescu - Chipciu, Bourceanu, T. Balan, Fl. Costea - Tatu, Nikolici.

Antrenor: Mihai Stoichita

Rezerve: Stanca, Gardos, Radut, M. Costea, Tanase, Martinovic, Rusescu.

PETROLUL: Hamutovski - Melinte, Linares, Ben Djemia, Fl. Maxim - Mustivar, Osiako - Oprita, Boudejamaa, R. Neagu - Hamza.

Antrenor: Gheorghe Multescu

Rezerve: Valincius, Straut, Florentin Dumitru, Bikana, Stoimirovic, Mihai Dina, Sytnik.

Arbitru: Robert Dumitru

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Steaua victorie Petrolul, #Steaua Petrolul rezultat, #Steaua Petrolul Live, #Steaua Petrolul Liga 1 , #meciuri