A murit Stefan Sames, fostul capitan al Stelei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 17 Iulie 2011, ora 10:26
9244 citiri
A murit Stefan Sames, fostul capitan al Stelei
Foto: gsp.ro

Stefan Sames, fostul capitan al formatiei Steaua Bucuresti, a murit in noaptea de sambata spre duminica, dupa o lunga suferinta cauzata de o tumoare nazo-faringiana.

Fostul fotbalist si antrenor a incetat din viata in jurul orei 02.00, dupa aproape jumatate de an de lupta cu teribila boala.

Drama lui Fane, asa cum il strigau cei apropiati, a inceput in momentul in care a fost dat afara de oamenii lui Gigi Becali de la Centrul ce Copii si Juniori ai Stelei, acolo unde ocupa un post de antrenor. Aproape imediat, fostul capitan al "ros-albastrilor" a tradat semnele unei semipareze pe partea dreapta, dupa cum marturisea chiar sotia, iar dupa putin timp a fost depistat cu o tumoare plasata intr-o zone inoperabila.

Lipsa banilor a facut ca tratamentul de specialitate care se impunea in acest caz sa intarzie, desi finantatorul Stelei, acelasi Gigi Becali, s-a laudat in cadrul unor emisiuni televizate ca va suporta integral costurile de spitalizare.

Abia dupa ce Cosmin Olaroiu si Mirel Radoi l-au ajutat cu cateva zeci de mii de euro, Sames a ajuns la o clinica din Austria, unde a intrat pe mana medicilor specialisti, insa s-a intors in tara dezamagit deoarece radioterapia nu a avut efect asupra tumorii.

Cine a fost Stefan Sames?

Fane Sames s-a nascut in data de 14 octombrie 1951, in localitatea ilfoveana Dobroiesti, si a fost un produs al scolii de fotbal a Stelei, club pe care l-a slujit cu dedicatie pana in ultimul an de viata.

Sames a debutat in Liga 1 in 1971, in tricoul Universitatii Craiova, insa consacrarea a cunoscut-o tot in Ghencea, unde a revenit doi ani mai tarziu. Din 1973 a imbracat tricoul "ros-albastru" al primei echipe si a ramas acolo timp de 9 sezoane, perioada in care a adunat 261 de meciuri, 20 de goluri marcate, doua titluri de campion al Romaniei si doua Cupe ale Romaniei.

In 1979 a fost desemnat cel mai bun jucator roman, desi evolua pe un post care nu l-a scos in evidenta, cel de fundas.

Dupa ce a agatat ghetele in cui, s-a dedicat meseriei de antrenor de juniori, alegand, si de aceasta data, tot Steaua, club in cadrul caruia a lucrat la Centrul de Copii si Juniori, pana a fost dat afara, la inceputul acestui an.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Stefan Sames mort, #Stefan Sames deces, #Stefan Sames Steaua, #Stefan Sames cancer , #stiri Steaua