Armata il ataca pe Becali

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 16:52
3478 citiri
Armata il ataca pe Becali

Ministerul Apararii Nationale l-a atacat vineri, prin intermediul unui comunicat de presa, pe patronul Stelei, Gigi Becali.

Finanatatorul Stelei este acuzat ca a dezinformat opinia publica in ceea ce priveste chiria pe care o are de platit pentru arena din Bulevardul Ghencea.

Iata comunicatul Ministerului Apararii Nationale:

"Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, in asentimentul milioanelor de romani - cadre militare, civili, pensionari, sustinatori si simpatizanti care au contribuit financiar, fizic si material la crearea Clubului si a patrimoniului acestuia, inclusiv a stadionului Ghencea, isi exprima profunda indignare fata de modul in care "finantatorul" S.C. FC Steaua S.A. induce, in mod repetat, in eroare opinia publica, prezentand interpretari personale asupra problemelor legate de situatia inchirierii stadionului, interpretari care nu au nicio legatura cu realitatea.

Consideram aceasta atitudine drept o incercare de obtinere a unor avantaje nemeritate si neconforme cu statutul unei societati comerciale, cum este S.C. FC Steaua S.A., la adapostul confuziei si dezinformarii publice.

CSA Steaua, cel mai reprezentativ club al tarii, prin rezultatele obtinute pe plan intern si international, a fost, este si va ramane fidel respectarii normelor si legilor in vigoare in intreaga sa activitate. Regretam profund situatia la care s-a ajuns, care ne afecteaza intreaga activitate, imaginea si tot ceea ce inseamna brandul "Steaua" in general, cu atat mai mult cu cat ea s-a produs in mod exclusiv din vina reprezentantilor S.C. FC Steaua S.A., care refuza o relatie de colaborare normala, legala, principiala si sa-si onoreze obligatiile contractuale asumate.

Avem obligatia si datoria morala fata de iubitorii sportului romanesc, in special fata de militarii Armatei Romane, care au sustinut clubul militar de la infiintare si pana in prezent, sa prezentam realitatea asa cum este ea si nu deformata de persoane ale caror interese depasesc sfera fenomenului sportiv.

Astfel, in ceea ce priveste inchirierea stadionului Ghencea catre S.C. FC Steaua S.A., precizam urmatoarele:

- suma de inchiriere este de 21.600 euro lunar, stabilita in urma unei expertize realizate de un expert tehnic autorizat, conform legislatiei in vigoare, suma acceptata, in cadrul unui contract ferm, de catre reprezentantii societatii comerciale, aceiasi care au refuzat ulterior plata acesteia, dupa 5 luni, invocand diferite pretexte, printre care si pretul pe care il considera acum mare. Este inacceptabil ca cineva sa negocieze o suma, sa fie de acord cu ea, apoi sa revina si sa conteste in mod arbitrar conditiile stipulate in contractul semnat de ambele parti;

- negocierile si contractul de inchiriere au fost realizate in conditii deosebit de avantajoase pentru S.C. FC Steaua S.A., fiind puse la dispozitia unei societati comerciale terenuri si imobile in suprafata de 90.858,27 mp, nu doar pentru folosirea lor conform activitatii sportive de baza, ci si pentru exploatarea comerciala;

- S.C. FC Steaua S.A. a inchiriat de la CSA Steaua un teren in suprafata de 55.374 mp cu toate utilitatile aferente, precum si cladiri si spatii functionale in suprafata de 35.484,27 mp construiti, la pretul de 0,24 euro pe mp, pret ce scoate in evidenta, inca o data, dorinta de continuitate si stabilitate a echipei de fotbal cu traditia militara in locul in care a obtinut cele mai mari performante din istoria fotbalului romanesc;

- prin contractul de inchiriere, S.C. FC Steaua S.A. a inchiriat un complex sportiv integrat, care ii asigura atat conditii de selectie, formare, pregatire, cat si de reprezentare la nivel national si international, astfel:

*stadion de fotbal cu aproximativ 30.000 locuri, omologat;

*cladire tribuna oficiala cu 5 niveluri, cu suprafata utila de 9.000 mp, cuprinzand birouri, vestiare, sali de conferinta, 4 lifturi de persoane, 1 lift pentru alimente, 2 terase, spatii comerciale, bucatarie, oficii, foaiere, tribuna pentru presa, tribuna loje, tribuna fotolii, restaurant, spatii de depozitare;

*cladire tribuna a doua, in suprafata utila de 1.700 mp, cu birouri, cabinet medical, sala de gimnastica si grup de recuperare, bazin, vestiare;

*hotel situat la tribuna a doua, cu o capacitate de cazare pentru 30 de persoane;

*restaurant situat la tribuna a doua si bucatarie, in suprafata de 197 mp;

*cladire centru de copii si juniori cu vestiare, birou, cabinet medical si spalatorie, in suprafata de 500 mp;

*1 teren sintetic pentru minifotbal;

*1 teren sintetic pentru antrenament;

*3 terenuri iarba pentru antrenament;

*Sala muzeu in suprafata de 220 mp;

*Spatiu magazin oficial in suprafata de 180 mp;

*Teren parcari in suprafata totala de 9.275 mp;

- prin contractul de inchiriere, desi societatea comerciala obtine anual profituri cifrate la milioane de euro din exploatarea comerciala a tuturor acestor terenuri si cladiri, CSA Steaua nu a pretins niciun procent din aceste venituri, din spatiile publicitare instalate pe aceste terenuri, din spatiile publicitare din jurul terenului oficial de joc sau al celor de antrenament, ori din sumele incasate din drepturi TV, vanzare de bilete si abonamente sau din orice alte venituri realizate;

- singurele cerinte ale CSA Steaua au fost respectarea prevederilor contractuale privind plata chiriei, contravaloarea utilitatilor, precum si plata taxelor si impozitelor catre statul roman, in esenta respectarea legii, conditii ce par inacceptabile pentru S.C. FC Steaua S.A.

Asiguram inca o data opinia publica si milioanele de suporteri ai culorilor ros-albastre ca CSA Steaua va actiona, ca intotdeauna, in spiritul respectului fata de lege si in interesul sportului militar. Consideram ca dezbaterile pe acest subiect trebuie sa se bazeze pe adevar si pe un dialog civilizat si onest", se arata intr-un comunicat remis catre Ziare.com.

Gigi Becali a anuntat saptamana trecuta ca Steaua nu-si va mai disputa meciurile pe arena din Bulevardul Ghencea si ca isi va desfasura antrenamentele la Mogosoaia, urmand ca meciurile oficiale sa le dispute la Buzau, pentru inceput.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Armata stadion Steaua, #Armata conflict Gigi Becali , #stiri Steaua