Calculele calificarii Stelei in primavara europeana

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 13:39
2277 citiri
Calculele calificarii Stelei in primavara europeana

Steaua se poate califica inca de joi in primavara europeana, in cazul in care invinge Liverpool, iar celalalt meci din etapa a 5-a a grupei K din Europa League, Utrecht - Napoli, se termina nedecis.

Inaintea partidei de joi seara din Ghencea, Steaua se afla pe locul secund in grupa, avand 5 puncte. Lider este Liverpool, cu 8 puncte, in timp ce Napoli si Utrecht au contabilizat fiecare cate 3 puncte.

Calculele calificarii par destul de simple, un succes al trupei lui Lacatus ducand-o in 16-imile de finala ale Europa League, alaturi de ipotetica invinsa de joi, in cazul in care partida dintre Utrecht si Napoli nu va avea nicio invingatoare.

Lucrurile se complica putin pentru Steaua chiar daca invinge Liverpool la o diferenta de maxim doua goluri, iar Napoli se impune in Olanda. "Ros-albastrii" ar face 8 puncte, italienii 6, meciul direct din ultima etapa, de pe "San Paolo" urmand sa decida a doua echipa echipa calificata din grupa K, alaturi de "cormorani".

Deznodamant in ultima etapa?

In schimb, daca se impune Steaua, in aceleasi conditii de scor, maxim doua goluri, iar Utrecht invinge Napoli, meciul de foc al utimei etape se va muta pe "Anfield Road", intre Liverpool (8 puncte) si Utrecht (6 puncte). Trupa din Ghencea s-ar califica fie si in cazul unui esec, singura conditie fiind ca Liverpool sa nu piarda in fata batavilor, care ar face maxim 7 puncte. In schimb, daca bate trupa lui Nesu, iar Steaua pierde la Napoli si ramane cu 8 puncte, se califica Utrecht (9 puncte) si Liverpool, cu acelasi punctaj ca al romanilor, dar cu ipoteticul avantaj al meciurilor directe.

In fine, daca nu invinge joi seara in Ghencea, Steaua ramane cu 5 puncte, maxim 6 in cazul unei remize. In aceste conditii, Liverpool este calificata matematic, iar trupa din Ghencea trebuie sa bata in Italia, in ultima etapa, pentru a fi sigura de calificare. Ar mai fi si varianta calificarii in cazul unei remize cu Napoli, dar pentru a se intampla asa, italienii nu trebuie sa bata joi in Olanda, deci sa ramana cu maxim 4 puncte, iar Utrecht sa nu invinga la Liverpool o echipa cu sacii deja in caruta.

Batalia pentru coeficientul de tara

Dincolo de calificare, Steaua ar putea imbunatati si coeficientul de tara pentru Romania, intr-o lupta directa in care ne aflam cu Belgia. In acest moment, ne aflam pe locul 14, coeficient 25,491, putin in urma Belgiei (26,000), care ocupa ultima pozitie care asigura prezenta echipei campioane direct in grupele Ligii Campionilor si a vicecampioanei in preliminarii, in sezonul 2012-2013.

In conditiile in care CFR Cluj nu mai poate contribui la aceasta "zestre" decat in meciul cu Roma, de pe teren propriu, din ultima etapa a grupelor Ligii Campionilor, greul ar cadea pe umerii Stelei, care, in cazul unei calificari in primavara europeana, ar mai disputa cel putin doua partide.

Avantaj mare pentru Romania, dat fiind faptul ca doua dintre cele trei echipe belgiene ramase in Europa, mai exact in Europa League, Bruges si Gent, sunt ultimele in grupele din care fac parte, cu sanse minime de calificare. Cea de-a treia, Anderlecht, sta ceva mai bine, este a doua in grupa G, cu 4 puncte, unul mai mult decat AEK Atena si Hajduk Split.

In aceasta etapa, belgienii joaca in Rusia, cu Zenit, deja calificata, iar urmaritorii lor se intalnesc in meci direct, in Grecia. In ultima etapa, meciul decisiv ar putea fi Hajduk - Anderlecht, iar croatii, care au eliminat in acest sezon Dinamo si Unirea Urziceni, ne-ar putea face si o bucurie in cazul in care elimina formatia belgiana.

Autor: Ionut Socaciu

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#calcule calificare Steaua, #Steaua calificare Europa League , #stiri Steaua